vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Emisiuni Substanțial Ce înseamnă ofensiva majoră?

Ce înseamnă ofensiva majoră?

Ce înseamnă ofensiva majoră? Generalul Tomescu explică la hartă felul în care poate Ucraina să atace pozițiile strategice ale Rusiei de pe teritoriul ucrainean. Toate acestea în emisiunea ”Substanțial” cu Adrian Călin.

Update cu privire la situația din Ucraina

​Armata ucraineană a declarat luni că se așteaptă ca Rusia să lanseze în curând o mare campanie de mobilizare pentru a încerca să recruteze sute de mii de soldați din interiorul Rusiei și din Ucraina ocupată, relatează Reuters.

Statul Major ucrainean nu a furnizat nicio dovadă care să susțină afirmația sa. Oficialii ruși au spus că nu există planuri actuale pentru un nou val de mobilizare și că Moscova este concentrată pe recrutarea de soldați profesioniști.

„O mobilizare forțată în masă a populației este așteptată în curând în Federația Rusă și în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei din cauza pierderilor catastrofale ale ocupanților”, a spus Statul Major General.

Vladimir Putin și Kim Jong Un se întâlnesc

Kremlinul anunțat oficial luni că Putin l-a invitat pe Kim în Rusia pentru discuții. Liderul nord-coreean a acceptat. Dmitri Peskov confirmând informația apărută inițial în presa americană și apoi în cea din Coreea de Sud.

Aceasta va fi doar a doua vizită oficială a lui Kim în Rusia și prima sa călătorie în străinătate după izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Reuters notează că, dacă liderul nord-coreean se deplasează cu o delegație formată din generali, acesta va fi probabil cel mai puternic indiciu legat de natura discuțiilor ce vor fi purtate. Va fi de asemenea interesant de văzut cu ce alți oficiali ruși se va întâlni Kim, în afară de Putin. În condițiile în care ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a fost primit la sfârșitul lunii iulie la Phenian.

Ce înseamnă ofensiva majoră?

General Cătălin Tomescu, fost comandant NATO: ”Ofensiva majoră este cea care trebuie să îți îndeplinească obiectivul politic. Obiectivul politic, cel puțin la momentul la care vorbim, este că președintele Ucrainei vrea să își elibereze tot teritoriul.”

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...