8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Emisiuni Mens Sana Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci prin a întări sistemul imunitar. Este mai bine să restricționăm anumite alimente? Dieta low carb este destul de populară în zona occidentală și ia cu rapiditate și țările de est.

Ce este dieta low carb?

Dieta Low Carb este, în general, adoptată pentru pierderea în greutate. Dincolo de scăderea în greutate, unele diete cu conținut scăzut de carbohidrați pot avea beneficii pentru sănătate. Printre care reducerea riscului de diabet de tip II.

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați este menită să determine corpul să ardă grăsimile stocate pentru energie, ceea ce duce la pierderea în greutate.

În general, o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați se concentrează asupra proteinelor ​​și a legumelor ce nu conțin amidon. O dietă săracă în carbohidrați limitează, în general, cerealele, leguminoasele, pâinea, dulciurile, pastele și legumele cu amidon, iar uneori, nucile și semințele. Cu toate acestea, unele tipuri de dietă cu conținut scăzut de carbohidrați permit includerea în alimentație a unor cantități mici de legume bogate în amidon și cereale integrale.

Cât timp putem menține o dietă low carb?

În emisiunea ”Mens Sana” cu realizatoarea Consuela Bălașa, medicul nutriționist Elena Țambrea răspunde la această întrebare:

”Dieta low carb este foarte eficientă. Aduce multe beneficii pentru sănătate. Dar dacă suntem îndrăgostiți de carbohidrați, adică nu putem să nu mâncăm carbohidrați, nu ar trebui să mergem pe această dietă mai mult de șase săptămâni, cu creșterea acestora de la 10% la 40%. Adică o dietă low carb poate merge și cu 40% carbohidrați.”

Pentru a urmări întreaga emisiune, dă click aici:ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]