8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ce-i al tău e pus deoparte!

Ce-i al tău e pus deoparte!

Ce-i al tău e pus deoparte! Să fie oare adevărat? Nu cumva te joacă viața pe degete? Cine e responsabil pentru binele tău? Trebuie să calci pe cadavre ca să ajungi în vârf? Este necesar să concurezi cu cei din jur pentru a ajunge unde-ți dorești? Este competiția singurul drum spre succes?

Ce-i al tău e pus deoparte la… CNN

Să fii prezentator de știri la CNN nu este chiar puțin lucru. Să ajungi acolo presupune ani de muncă și o serioasă determinare. Totul a început cu un vis în adolescență, pe vremea când mama sa i-a interzis să se uite la televizor timp de optsprezece luni. Avea voie sa privească doar canalele de știri. Mama i-a spus că dacă dorește să se mai uite vreodată la TV în casa ei trebuie să fie admisă la Oxford.

Zain Asher mărturisește că a muncit, într-adevăr, dar nu a fost necesar să intre în competiție și să-și să calce în picioare colegii. Dimpotrivă! Când a participat la un interviu la CNN, alături de ea se mai afla o tânără doritoare să ocupe același post. În această situație, Zain a făcut ceva extraordinar: a stat alături de „dușman” și i-a oferit câteva sfaturi ca să-și îmbunătățească performanțele, astfel încât să aibă aceeași șansă de a fi acceptată. După ce a ieșit de la interviu i-a spus celeilalte candidate toate întrebările la care trebuia să răspundă și la ce ar trebui să fie atentă. Foarte rar ți-e dat să vezi așa ceva! Important este să observi și să-ți însușești valoarea.

ce-i al tau e pus deoparte

Ce-i al tău e pus deoparte sau treptele succesului

Treptele succesului, pe care Zain le-a parcurs frumos, sunt următoarele:

  • Îndrăznește să visezi! Dă semnificație vieții tale! Pe vremea când Zain nu vedea decât știri la TV a îndrăznit să viseze la ziua în care ea însăși le va prezenta.
  • Pregătește-te! Succesul se arată când oportunitatea întâlnește persoana aptă. Zain s-a pregătit câțiva ani în domeniul afacerilor și ocazia a apărut.
  • Ai încredere în eforturile tale! Nu-ți pierde speranța! Munca îți va fi răsplătită! Zain a muncit, a crezut și n-a fost dezamăgită.
  • Spune NU spiritului competitiv! Zain afirmă: „Nu cred în competiție. Cred că trebuie să creezi ceea ce-ți dorești.”
  • Oferă! Cu cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult.

Da! Ce-i al tău, e pus deoparte. Nu trebuie să rănești pe nimeni. Doar fă-ți datoria, fii om și, pe lângă succes, vei avea parte de o inimă liniștită.

„Cea mai bună cale de a-ți prezice viitorul este să ți-l creezi.” Abraham Lincoln

Articol realizat de Narcisa Ispas

Articolul precedentViața pe care ți-ai dorit-o!
Articolul următorMarele GRIT


ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]