joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ce-i al tău e pus deoparte!

Ce-i al tău e pus deoparte!

Ce-i al tău e pus deoparte! Să fie oare adevărat? Nu cumva te joacă viața pe degete? Cine e responsabil pentru binele tău? Trebuie să calci pe cadavre ca să ajungi în vârf? Este necesar să concurezi cu cei din jur pentru a ajunge unde-ți dorești? Este competiția singurul drum spre succes?

Ce-i al tău e pus deoparte la… CNN

Să fii prezentator de știri la CNN nu este chiar puțin lucru. Să ajungi acolo presupune ani de muncă și o serioasă determinare. Totul a început cu un vis în adolescență, pe vremea când mama sa i-a interzis să se uite la televizor timp de optsprezece luni. Avea voie sa privească doar canalele de știri. Mama i-a spus că dacă dorește să se mai uite vreodată la TV în casa ei trebuie să fie admisă la Oxford.

Zain Asher mărturisește că a muncit, într-adevăr, dar nu a fost necesar să intre în competiție și să-și să calce în picioare colegii. Dimpotrivă! Când a participat la un interviu la CNN, alături de ea se mai afla o tânără doritoare să ocupe același post. În această situație, Zain a făcut ceva extraordinar: a stat alături de „dușman” și i-a oferit câteva sfaturi ca să-și îmbunătățească performanțele, astfel încât să aibă aceeași șansă de a fi acceptată. După ce a ieșit de la interviu i-a spus celeilalte candidate toate întrebările la care trebuia să răspundă și la ce ar trebui să fie atentă. Foarte rar ți-e dat să vezi așa ceva! Important este să observi și să-ți însușești valoarea.

ce-i al tau e pus deoparte

Ce-i al tău e pus deoparte sau treptele succesului

Treptele succesului, pe care Zain le-a parcurs frumos, sunt următoarele:

  • Îndrăznește să visezi! Dă semnificație vieții tale! Pe vremea când Zain nu vedea decât știri la TV a îndrăznit să viseze la ziua în care ea însăși le va prezenta.
  • Pregătește-te! Succesul se arată când oportunitatea întâlnește persoana aptă. Zain s-a pregătit câțiva ani în domeniul afacerilor și ocazia a apărut.
  • Ai încredere în eforturile tale! Nu-ți pierde speranța! Munca îți va fi răsplătită! Zain a muncit, a crezut și n-a fost dezamăgită.
  • Spune NU spiritului competitiv! Zain afirmă: „Nu cred în competiție. Cred că trebuie să creezi ceea ce-ți dorești.”
  • Oferă! Cu cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult.

Da! Ce-i al tău, e pus deoparte. Nu trebuie să rănești pe nimeni. Doar fă-ți datoria, fii om și, pe lângă succes, vei avea parte de o inimă liniștită.

„Cea mai bună cale de a-ți prezice viitorul este să ți-l creezi.” Abraham Lincoln

Articol realizat de Narcisa Ispas

Articolul precedentViața pe care ți-ai dorit-o!
Articolul următorMarele GRIT

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...