sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Articole Economic Ce facilități te pot costa în plus atunci când închiriezi o mașină?

Ce facilități te pot costa în plus atunci când închiriezi o mașină?

Atunci când închiriezi o mașină, îți recomandăm să fii atent la anumite taxe suplimentare care pot apărea. Este esențial să fii la curent cu costurile facilităților pe care le preferi. În mod normal orice firmă de închirieri auto îți prezintă cele mai mici costuri. Dar unele taxe extra pentru anumite dotări te pot lua prin surprindere, dacă nu ești la curent cu toate detaliile. 

Verifică termenii și condițiile firmelor de închirieri auto pentru a fi informat și pentru a avea parte de un proces de închiriere fără alte impedimente. Iată care sunt dotările suplimentare care s-ar putea să te coste în plus:

Sistemul GPS

Un sistem GPS poate fi de ajutor când te afli pe drumuri necunoscute. De multe ori te poate costa mai mult când le soliciți de la firmele de rent a car. Acest sistem este opțional. Dar dacă optezi pentru el ai grijă pentru că taxa pe zi poate fi prea mare. Mai ales dacă închiriezi pe un termen ceva mai lung. 

Pentru a evita costurile inutile, poți alege să folosești un dispozitiv mobil de pe care să îți descarci hărțile. Astfel vei putea să te orientezi chiar și când nu ai internet sau poți să iei la tine propriul sistem de navigație dacă ai unul. 

Orientează-te spre acele firme care îți oferă cel mai bun preț pentru sistemul GPS sau care îl includ în pachet.

Scaunul de copil

Asigurarea siguranței copiilor este primordială când călătorești. Dar închirierea unui scaun de copil de la o firmă de rent a car poate să îți crească semnificativ costurile. 

EvoGo percepe o taxă mică pe zi pentru acest accesoriu, dar dacă vrei să economisești poți să iei cu tine propriul scaun de copil sau să cumperi unul la un preț redus înainte să rezervi mașina.

Un al doilea șofer 

Dacă plănuiești să împarți responsabilitatea condusului cu un alt șofer pe perioada în care închiriezi un autoturism trebuie să știi că unele firme percep taxe în plus pentru șoferii suplimentari. Aceste taxe variază de la o companie la alta, dar îți pot crește rata de închiriere a mașinii, mai ales pentru perioadele mai lungi. 

Pentru a evita costuri inutile verifică politicile companiei cu privire la numărul de șoferi adiționali. La EvoGo ai dreptul de a adăuga un șofer adițional gratuit astfel că scapi de un stres în plus.

Livrarea sau predarea mașinii într-o altă locație

Unele firme percep taxe adiționale dacă optezi pentru livrarea mașinii la aeroport sau într-o altă locație stabilită de tine, taxe pe care nu și le dorește nimeni. Aceste costuri extra sunt de cele mai multe ori suportate de client. La EvoGo ai parte de servicii profesionale și te poți bucura de această facilitate fără costuri în plus. Pentru că îți pune la dispoziție predarea și preluarea mașinii în mod gratuit din orice locație din București sau de la aeroportul Otopeni. 

Închirierea unei mașini poate fi o variantă foarte convenabilă, dar fii atent la dotările extra care s-ar putea să vină la pachet și cu alte costuri ascunse. Dacă urmărești politicile firmelor de închirieri mașini minimizezi taxele suplimentare și te vei putea bucura de o experiență lipsită de griji. 

Alege evogo.ro și bucură-te de servicii de închiriere auto transparente și facilități nenumărate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...