Home Editoriale Stil de viață Ce faci atunci când ești obosit dar îți este foame?

Ce faci atunci când ești obosit dar îți este foame?

0
Ce faci atunci când ești obosit dar îți este foame?

Ce faci atunci când ești obosit dar îți este foame? Este o situație în care ne punem de foarte multe ori. Uneori alegem să mâncăm nefiind atenți la ce și cât, sau alegem să dormim înfometați, trezindu-ne în miezul nopții. Totuși putem mânca când suntem obosiți? Dacă da, ce anume? Experții doc.ro ne ajută să elucidăm acest mister.

Recomandări cu privire la oboseală și alimentație:

•    nu sări peste micul dejun; •    mănâncă la intervale regulate – încearcă să iei trei mese pe zi și două gustări, între mese; •    consumă fructe și legume proaspete de sezon, pentru că cu cât mâncarea este mai proaspătă, cu atât va conține mai mulți nutrienți; •    încearcă să adaugi în dieta ta zilnică cel puțin 5 porții dintr-o varietate de fructe și legume, fie proaspete, congelate, conservate, fie uscate sau sub formă de suc; •    mănâncă carbohidrații cu amidon, care includ alimente precum cartofi, pâine, cereale, paste, orez; •    evită alimentele procesate;

Gustarea este cheia atunci când ești obosit

Un bol de fulgi de ovăz – un bol de dimensiuni reduse, plin cu fulgi de ovăz, fie consumați ca atare, fie înmuiați în apă, îți va oferi energia de care ai nevoie. Fulgii de ovăz conțin vitamina B1, despre care se știe că este eficientă în lupta cu oboseala. O mână de nuci – nucile conțin acizi grași Omega-3, care combat starea de apatie. Consumă  nuci pe post de gustare în a doua parte a zilei, pentru a face față oboselii. O portocală – vitamina C revigorează mintea, dar și trupul, reducând nivelul de cortizol, adică hormonul stresului, din organism. Așadar, consumă o portocală sau bea un suc de portocale pentru o doză de energie de care ai nevoie atunci când oboseala te răpune. Migdale – migdalele sunt bogate în conținutul de magneziu, care ajută la transformarea zaharului în energie. Totodată, proteinele și fibrele din migdale oferă energie. Coacăze – antioxidanții care se regăsesc din belșug în coacăze luptă cu radicalii liberi care atacă celulele și determină instalarea oboselii. Banane – datorită conținutului ridicat de carbohidrați, zahăr natural, dar și de aminoacizi, bananele oferă instantaneu energie organismului. Banana conține și tirozină, ce reprezintă un aminoacid care ajută organismul să producă norepinefrină, substanță chimică care ajută organismul să fie alert. În plus, conține și potasiu, fibre, vitamine și cantitatea perfectă de carbohidrați care îți oferă un impuls mare de energie în mod natural.