miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Editoriale Sănătate Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată în dificultate ai realizat cu siguranță cât de important este să știi să aplici tehnicile specifice de prim-ajutor.

Un român din Ploiești, Prahova a găsit o soluție menită să îi ajute pe salvatori să identifice mai repede victimele dezastrelor naturale. Astfel, aceștia pot salva oamenii prinși sub dărâmături, în caz de seism. Mai exact, brățara ce salvează vieți îi ajută în acest sens. Ea detectează de la distanță locul în care se află posibilii supraviețuitori. Astfel cresc șansele prin care aceștia să fie salvați cât mai repede cu putință.

Hope Life Support, proiectul lui Eduarth Limboșeanu, medic

Hope Life Support este aplicația ce permite salvatorilor care intervin în caz de calamități naturale să găsească supraviețuitorii, dar și victimele decedate, datorită brățării purtate de aceștia, brățară care va transmite două semnale: verde (persoana este în viață) și roșu (persoana nu mai are puls).

Proiectul, cu ideea înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, urmărește să creeze un produs autentic românesc. Dar beneficiind de suportul financiar al companiilor cu capital românesc. În prezent, echipa se află în discuții avansate cu unul dintre operatorii de telefonie mobilă din România pentru a susține această inițiativă remarcabilă.

Ce facem într-o situație de urgență?

Până la venirea medicilor este extrem de important ca cineva care deține cunoștințe în acordarea primului ajutor să intervină prompt și rapid. Pentru a încerca să salveze o persoană aflată în pericol. Prima preocupare pe care trebuie să o aveţi este să degajați victima și să îndepărtaţi curioşii din jurul pacientului. Pentru asta este recomandat ca salvatorul să aibă un colaborator.

Apoi, trebuie să aveţi imediat în vedere controlarea funcţiilor vitale ale pacientului. Concret, trebuie să decideţi rapid dacă victima este conştientă, dacă respiră şi dacă este menţinută circulaţia sângelui. Următorul pas pe care trebuie să-l faceți îl reprezintă efectuarea manevrelor de resuscitare până la sosirea personalului medical asistat. Aceste manevre de urgență imediate sunt vitale pentru viaţa pacientului, care poate fi salvat de la moarte.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...