Ce facem după o intoxicație alimentară? Intoxicația alimentară este un eveniment care vrem sau nu vrem, dar din vina noastră de cele mai multe ori, apare în viața noastră. Deseori după ce trecem de această perioadă, nu știm exact ce ar trebui să facem sau să mâncăm în perioada de refacere. Experții doc.ro ne ajută în această privință.
Ce este intoxicația alimentară?
Intoxicația alimentară este o infecție sau iritație a tractului digestiv care se răspândește prin alimente sau băuturi. Virusurile, bacteriile și paraziții provoacă majoritatea toxiinfecțiilor alimentare, dar și substanțele chimice nocive pot fi vinovate. O toxiinfecție alimentară este de obicei acută – apare brusc și durează puțin.
Cum ajungem să avem intoxicație alimentară?
Infecțiile cu microbi – virusuri, bacterii și paraziți – cauzează majoritatea toxiinfecțiilor alimentare. Microbii se pot răspândi în alimente în orice moment în timp ce acestea sunt cultivate, recoltate sau procesate, depozitate ori pregătite pentru transport. Dacă mănânci un astfel de aliment, care nu a fost bine spălat și gătit, riști o toxiinfecție alimentară.
Ce facem după o intoxicație alimentară?
Bea mai multă apă
Rehidratarea este extrem de importantă după episoadele de diaree și vărsături, așa că trebuie să îi asiguri organismului aportul de lichide de care are nevoie pentru a te repune pe picioare. Apa și ceaiul de plante neîndulcit nu trebuie să lipsească de lângă patul tău în ziua sau în zilele în care te recuperezi după o intoxicație alimentară. Ceaiul de mentă este eficient și în combaterea diareei, iar ceaiul de ghimbir reduce senzația de greață.
Odihnește-te
Odihna are, de asemenea, un rol important pentru recuperare. Ia-ți o zi liberă de la muncă după o intoxicație alimentară (sau, dacă este posibil, lucrează de acasă) și stai cât mai mult în pat, nu face activități solicitante și dă-i timp organismului să își revină.
[…] post Ce facem după o intoxicație alimentară? appeared first on A7TV – Televiziune cu […]