luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Ce facem dacă avem colesterolul mărit?

Ce facem dacă avem colesterolul mărit?

Ce facem dacă avem colesterolul mărit? Colesterolul este o substanță grasă care se găsește în sânge, sub două forme principale: cel bun (HDL) și cel rău (LDL). Un echilibru corect între aceste două tipuri de colesterol este necesar pentru a avea o stare bună de sănătate, informează doc.ro.

Dacă colesterolul este prea mare, există alimente care pot regla valorile. Acestea având potențialul de a reduce LDL-ul și de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

Dacă nivelul de colesterol este prea mare (peste 200 mg/dL), este important luarea de măsuri pentru a-l reduce, deoarece în acest mod scade și riscul de afecțiuni precum bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.

Medicul de familie poate da indicații în momentul în care analizele vor arăta valori prea mari ale colesterolului total și ale colesterolului rău LDL, atât legat de stilul de alimentație și mișcare, cât și în ce privește medicația.

Soluții naturiste:

Drojdia de orez roșu – conține monacolina K, o substanță cu formulă chimică similară cu cea a statinelor

Extractul de usturoi uscat – reduce colesterolul total și pe cel LDL cu 7% și, respectiv, 10%.

Semințele de in. Persoanele care au consumat semințe de in măcinate și-au redus colesterolul LDL cu 15% în decurs de o lună.

Fibrele solubile. Alimente bogate în fibre sunt leguminoasele (fasole, linte, mazăre, năut, soia), dar și merele, fructele de pădure, broccoli-ul, avocadoul, pâinea integrală.

Fructele de păducel. Frunzele, fructele și florile de păducel au fost folosite în scop medicinal de sute de ani, pentru a trata problemele cardiace

Alte măsuri necesare pentru reducerea colesterolului:

  1. Cantitatea de mâncare din farfurie poate face diferența. Pentru a se evita supraalimentarea, e bine ca mesele să fie la intervale regulate. Servirea mesei să se facă într-un mod conștient, cu atenție asupra alimentelor.
  2. Activitatea fizică regulate nu trebuie neglijată. Pierderea în greutate poate ajuta la reducerea nivelului de cholesterol în cazul persoanelor supraponderale și obeze.
  3. Renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool au efecte spectaculoase asupra stării de sănătate.
  4. Reducerea stresului este dușmanul de temut al bolilor și analizelor proaste.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...