joi, februarie 22, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine Ce facem când ne este dor?

Ce facem când ne este dor?

Psihologul Florina Cristache a fost prezentă în platoul Alături de tine, pentru a ne vorbi despre dor.

 

”Dorul, pentru mine, reprezintă acea emoție care mă duce cu gândul către ceva ce mi-a plăcut, către un moment în care am simțit bucurie, plăcere, satisfacție sau orice altă emoție pozitivă care, pe mine, m-a marcat”, a spus Florina Cristache.

De cine și de ce ne este dor?

În afară de prieteni, familie sau copii, ne mai poate fi dor și de alte lucruri, cum ar fi:
Ne poate fi dor de un animal de companie, care a fost lângă noi, o perioadă.

”Ne este dor mai ales de animalele de companie care ne-au fost alături și ne sunt dragi, pentru că animalele într-o formă sau alta, până să ceară iubire, o dăruiesc”, a mai spus psihologul.

Ne mai poate fi dor de copilărie deoarece aceasta este parte din noi și experiențele din copilărie sunt o parte din ceea ce suntem noi, astăzi.

”Avem momente în copilărie în care ne simțim sprijiniți, liniștiți, noi înșine, visători, nu suntem copleșiți de griji, sarcini sau atribuții.”

Ne poate fi dor chiar de noi. Atunci când simțim acest sentiment, putem sta noi cu noi, putem merge să ne plimbăm sau putem face orice activitate, singuri, pentru a ne conecta cu noi înșine.

”Primul pas de care avem nevoie în viață, ca să putem să experimentăm acea stare de bine, relaționară, fie că vorbim de relația în cuplu, în mediu profesional, cu familia, cu prietenii sau orice alt fel de relație, e important să știu cine sunt eu”, a mai declarat Florina Cristache.

Ne este dor de experiențe pe care le-am trăit și dorim să le retrăim, să ne mai bucurăm de ele încă o dată.

Sursa Google

Ce soluții avem pentru a trece peste acest dor?

1. Să căutăm să ne înțelegem și să vedem ce ne place.

2. Să căutăm să trăim acea stare de bine, permanent.

3. Să ne găsim plăcerea. Acest lucru putem să îl facem, prin notițe.

De exemplu, ne place să primim cafeaua la pat, ne place să pregătim micul dejun, ne place să primim o îmbrățișare și multe altele.

Emisiunea integrală o puteți urmări și pe canalul nostru de YouTube:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...