8.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ce drepturi mai au femeile afgane?

Ce drepturi mai au femeile afgane?

Drepturile femeilor, în Afganistan, încep să nu mai existe. Mai nou, ultima informație apărută în presa le interzice acestora să practice sporturi pentru că ar putea să le fie văzută fața.

 

Într-un interviu acordat pentru televiziunea publică australiană SBS, adjunctul comisiei culturale a talibanilor, Ahmadullah Wasiq, a declarat că sportul feminin nu este considerat nici adecvat, nici necesar.

„Nu cred că femeilor li se va permite să joace cricket pentru că nu este necesar ca ele să facă asta. În cricket pot apărea situaţii în care faţa şi corpul femeilor nu sunt acoperite. Islamul nu le permite să fie văzute astfel.

Este era media şi vor apărea fotografii şi videoclipuri pe care oamenii le vor urmări. Islamul şi Emiratul Islamic nu le permit femeilor să joace cricket sau să practice sporturi în care sunt expuse”, a afirmat Ahmadullah Wasiq.

Aceasta afirmație vine după ce noul guvern format în Kabul a decis ca femeile nu au ce sa caute la conducerea tarii. Decizia a fost aspru criticata de Europa și SUA.

Uniunea Europeană a condamnat noul guvern pentru lipsa de incluziune, precizând că acesta nu respectă promisiunile conducătorilor de a aduce în guvern persoane din grupuri diferite.

„La o primă analiză a numelor anunţate, nu pare a fi o structură incluzivă şi reprezentativă în ceea ce priveşte diversitatea etnică şi religioasă din Afganistan pe care speram să o vedem şi pe care talibanii o promiteau în ultimele săptămâni”, a spus un purtător de cuvânt al Uniunii Europene.

În momentul în care au preluat puterea, oficialii talibanilor au promis comunității internaționale ca femeile nu vor fi discriminate, dar realitate arata cu totul altceva.

În ceea ce priveşte drepturile femeilor, purtătorul de cuvânt a afirmat că acestea vor fi respectate în acord cu legea Sharia.

„Surorile noastre au aceleaşi drepturi, vor putea beneficia de ele. Pot activa în siferite sectoare în baza regulilor, în educaţie, sănătate, şi alte sectoare.

Vor lucra cu noi, umăr la umăr, iar comunitatea internaţională – dacă este îngrijorată – vrem să dăm asigurări că nu vor exista discriminări faţă de femei, dar, evident, trebuie respectate regulile”, a spus acesta.

În momentul de fata exista școli și universități în care femeile și bărbații pot învăța împreuna, dar exista o perdea, ori un perete mobil care separa accesul vizual al bărbaților către femei.

SourceSBS

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, la finalul ședinței coaliției, că un milion de facturi emise greșit vor fi recalculate, fără ca românii...

Există siguranță în școlile din România?

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că...

BILD: Trenurile siberiene sunt pline de soldați și tancuri ale armatei ruse care se deplasează spre granița cu Ucraina

Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din...

Cu ce bani vom plăti facturile uriașe?

Ziua culturii, din 2022, a fost sărbătorită în plin scandal social și politic făcând ca declarațiile politicienilor legate de Mihai Eminescu și importanța "Zilei...