8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ce dezastru a lăsat în urmă erupția vulcanului Cumbre Vieja?

Ce dezastru a lăsat în urmă erupția vulcanului Cumbre Vieja?

Oamenii de știință au declarat oficial terminată, erupția vulcanului Cumbre Vieja de pe insula La Palma, Spania, permițând locuitorilor insulei să răsufle uşuraţi la aproape 100 de zile după ce acesta a început să arunce lavă, bucăți de stâncă și cenușă, schimbând viața a mii de oameni, potrivit Reuters.

„Ceea ce vreau să spun astăzi poate fi spus cu doar trei cuvinte: erupția s-a terminat”, a declarat sâmbătă, șeful securității regionale din Insulele Canare, Julio Perez, într-o conferință de presă.

În timpul erupției, lava s-a revărsat pe versantul muntelui, înghițind case, biserici și multe dintre plantațiile de banane care reprezintă aproape jumătate din economia insulei. Deși distrugerile au fost mari, nimeni nu și-a pierdut viața.

Maria Jose Blanco, directorul Institutului Național Geografic din Canare, a declarat că toți indicatorii sugerau ca erupția a rămas fără energie, dar nu a exclus o reactivare viitoare.

Aproximativ 3.000 de proprietăți au fost distruse de lavă, care acoperă acum 1.219 de hectare – echivalentul a aproximativ 1.500 de terenuri de fotbal – conform bilanțului final al serviciilor de urgență.

Dintre cele 7.000 de persoane evacuate, majoritatea s-au întors acasă, dar multe case care au rămas în picioare sunt nelocuibile din cauză că au fost acoperite de cenușă. Cu multe drumuri blocate, unele plantații sunt acum accesibile doar pe mare.

SourceReuters

ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...