Ce destinație turistică din România a fost inclusă în topul celor 52 de locuri de vizitat în 2020? – A7TV – Trăiește viitorul!

Ce destinație turistică din România a fost inclusă în topul celor 52 de locuri de vizitat în 2020?

14 ian. 2020
-->

O destinație turistică din România a fost inclusă în topul celor 52 de locuri de vizitat în 2020, realizat de publicația New York Times.

„Alpii Transilvaniei”, așa cum au fost supranumiți Munții Făgăraș, locul pe care prințul Charles l-a numit „o comoară de neprețuit”, este promovat alături de destinații precum Bolivia, Washington, Paso Roble sau Sicilia.

65% din pădurile seculare ale Europei se află în România, scrie jurnalistul Gabriel Leigh.

„Pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământulu, ci vizitați România. Aceste păduri adăpostesc urși, lupi și o floră surprinzătoare”.

Publicația New York Times recomandă și Parcul Național Domogled – Valea Cernei sau  Transfăgărășanul, „o destinație în sine pentru pasionații de mașini”.

“Niciodată nu a existat un moment mai potrivit pentru a vedea și a celebra aceste păduri având în vedere că, în ciuda eforturilor conservatorilor, inclusiv ale prințului Charles, pădurile din România sunt în pericol din cauza exploatărilor ilegale și a hoților de lemne”.

Poate că introducerea României în acest top reprezintă un prilej de a atrage atenția asupra defrișărilor masive din pădurile patriei.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *