vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Emisiuni Alături de tine Ce cărți să recomandăm copiilor noștri?

Ce cărți să recomandăm copiilor noștri?

Pe principiul “Ai carte, ai parte!”, cei mici trebuie susținuți în materie de citit. Deoarece cititul este un hobby benefic dezvoltării creierului, este necesar să fie adaptat încă din copilărie. Chiar și imaginația este un atu pe care cei mici îl dezvoltă cu ajutorul cititului, deoarece mintea lor creează imaginile descrierilor din cărți. Dar care sunt cărțile benefice pentru copilași? Cu această dilemă ne ajută Vlad Prioteasa- creator de cărți pentru copii.

 

Care sunt cărțile benefice copilului?

 

Vlad Prioteasa– creator de cărți pentru copii, a fost invitat în emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan pentru a prezenta atât poveștile scrise de el pentru prichindei, dar să și dezvăluie ce trebuie să urmărească un părinte când achiziționează o carte pentru copilul lui.

“Poveștile elefantului Mic”- acesta este volumul de povești pe care l-a lansat Vlad. Pe lângă poveștile pe care le regăsim în carte, aceasta conține și imagini de colorat inspirate din respectivele povești, astfel încât copiii să-și întipărească mult mai bine poveștile în subconștient.

 

“Toate poveștile din carte expun, de fapt, toate etapele prin care copilul trece… avem până și prima zi la grădiniță, arâtănd modul în care elefantul Mic se sperie foarte tare de acel mediu, dar, în final, ajunge să-și facă foarte mulți prieteni”, spune creatorul de conținut.

 

Sursa Google

 

“În cartea mea vedem mult scris, iar la finalul poveștilor găsim desenele. Foarte mulți părinți mi-au sugerat să pun desene mari, iar undeva în josul paginii, foarte puțin scris.

Dacă fac acest lucru, nu mai obțin ce-mi doresc – antrenarea creierului și a imaginației copilului.

Acest aspect trebuie să fie urmărit de părinte: cât de eficientă este o carte care nu stimulează imaginația copilului meu?”, adaugă acesta.

 

De ce este important ca un copil să citească?

“Prin povești, copiii sunt forțați să lucreze cu mintea lor. Degeaba se uită la benzi desenate, sau la desene animate.

Nu trebuie să le definim noi întâmplările, ci să își imagineze ei ceea ce se întâmplă. În acest mod, nu se plictisește, deoarece narațiunea va fi exact cum și-o imaginează ei”, zice Vlad Prioteasa.

 

În primii ani din viață, copilul asimilează foarte multe lucruri din mediul înconjurător.

Cu cât părinții sunt mai “ancorați” în educația celui mic, cu atât vor avea succes mai mare în conturarea personalității adultului în devenire.

Cu cât citesc mai mult, cu atât vor avea un vocabular mai bogat, dar și un creier foarte bine antrenat.

 

(30) IDEI DE CĂRȚI PENTRU COPII | ALĂTURI DE TINE – YouTube

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...