marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Ce beneficii ne aduce tofu?

Ce beneficii ne aduce tofu?

Ce beneficii ne aduce tofu? Această brânză de soia este favorită printre persoanele care aleg vegetarianismul sau chiar veganismul. Dar uneori se află și în opțiunile oamenilor care nu urmează aceste diete. Persoanele intolerante la lactoză sunt încântate de existența acesteia. Experții doc.ro ne ajută să înțelegem care sunt beneficiile ei.

Ce este tofu?

Tofu este o brânză făcută din laptele obținut din boabe de soia. Bineînțeles, aceasta nu conține gluten și nici colesterol, fiind de origine vegetală. Originară din China, această brânză vegetală este extrem de sănătoasă, conținând cantități mari de proteine, fier și calciu.

Se crede că tofu a fost inventat în timpul dinastiei Han, în China, în jurul anului 2.000 î.e.c. Legenda spune că un bucătar chinez a creat brânza tofu întâmplător atunci când a lăsat laptele de soia să se coaguleze și să se transforme într-o substanță solidă sub influența unei alge marine numite nigari (clorură de magneziu).

Beneficiile brânzei tofu

Menține sănătatea cardiovasculară

Izoflavonele din soia contribuie la reducerea nivelulul colesterolului rău (LDL) din sânge, reducând astfel riscul de hipertensiune arterială și ateroscleroză.

Reduce riscul de osteoporoză

Izoflavonele din brânza tofu împiedică procesul de pierdere a densității osoase, fortificând totodată oasele. De aceea, această brânză este recomandată mai ales femeilor la menopauză.

Ușurează simptomele menopauzei

Unele studii sugerează că alimentele pe bază de soia pot calma simptomele menopauzei datorită conținutului mare de estrogen.

Reduce riscul de cancer de sân

Potrivit unor cercetări științifice, femeile care consumă soia în mod regulat au un risc de cancer mai mic decât cele care nu consumă alimente pe bază de soia. Acest lucru se datorează tot concentrației mari de izoflavone, care influențează și ciclul menstrual, dar și nivelul de estrogen din organism.

Poate fi consumată și de diabetici

Persoanele care suferă de diabet sunt adesea afectate și de boli renale, ceea ce duce la eliberarea unei cantități mari de proteine în urină. Studiile arată că proteinele din soia nu sunt eliberate în cantitate atât de mare în urină, în comparație cu proteinele de origine animală.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...