Ce beneficii are ardeiul gras? Deși în general este o legumă pe care o folosim la mâncarea gătită, ea ne poate oferi faorte multe beneficii organismuli nostru. El este extrem de bogat în vitamina C. Experții doc.ro ne ajută să înțelegem ce beneficii ne aduce el.
Susține sistemul imunitar
Antioxidanții, betacarotenul, vitamina C și vitamina A, toate prezente din belșug în ardeii grași, ne susțin sistemul imunitar și ne ajută în lupta cu radicalii liberi. Specialiștii spun că activitatea antioxidantă a extractului etanolic din ardei gras depinde de soi, culoare, concentrație și tipul de compus bioactiv. Aceștia spun că ardeiul gras roșu are o capacitate antioxidantă mai mare (79,65%). Apoi ardeiul gras verde (78%). Apoi cel portocaliu (70%). Și în cele din urmă cel galben (64,90%).
Recomandat celor cu diabet
Și proprietățile antidiabetice ale extractului de ardei gras au fost investigate de cercetători. Mai exact, specialiștii au analizat efectele inhibitoare ale extractului etanolic din ardei gras verde împotriva α-glucozidazei și acțiunea sa asemănătoare insulinei, ca alternativă la diabetul zaharat. Ei au descoperit că extractele de ardei gras au avut efecte antidiabetice. Datorită capacității lor de a scădea absorbția intestinală de glucoză. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege mecanismul de acțiune al fiecărui constituent din extract care susține proprietățile antidiabetice.
Stimulează sistemul nervos central
Complexul de vitamine B stimulează sistemul nervos central. Îmbunătățește circulația cerebrală. Elimină stresul și oboseala cronică. Previne bolile neurologice degenerative. De exemplu, specialiștii au ajuns la concluzia, potrivit unui studiu mai vechi, că extractele de ardei gras au prezentat efecte benefice în boala Alzheimer.
Susține sănătatea ochilor
Studiile recente au demonstrat rolul substanțelor din ardeiul roșu și pentru sănătatea ochilor. Consumul de ardei gras îmbunătățește vederea și poate reduce riscul de cataractă. Ardeiul roșu conține de trei ori mai mult betacaroten decât morcovul, și doar 50 de grame de ardei roșu îți asigură necesarul zilnic de vitamina C.