joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ce au descoperit cercetătorii pe fundul lagunei din Veneția?

Ce au descoperit cercetătorii pe fundul lagunei din Veneția?

Un drum roman și un doc au fost descoperite pe fundul lagunei din Veneția, lucru ce ar putea dovedi faptul că în zonă existau așezări umane permanente cu secole înaintea întemeierii Veneției, afirmă cercetătorii, potrivit The Guardian.

 

Scafandrii au mai descoperit, în 1980, ceea ce pare a fi pavele de pe fundul lagunei, însă numai după cercetări mai recente s-a confirmat că relicvele au făcut parte dintr-un sistem rutier.

„După ce am vorbit cu cei care au găsit aceste pietre pentru prima dată în anii 1980, am înțeles că este ceva semnificativ care ar putea fi antropic”, a spus Fantina Madricardo, cercetător la Institutul de Științe Marine (Ismar) din Veneția, al cărui studiu a fost publicat săptămână aceasta în revista Scientific Reports.

Madricardo și colegii ei au folosit un sonar care poate crea harta 3D a fundului apei pentru a studia mediul subacvatic, iar cu ajutorul unei echipe de scafandri din cadrul poliției locale au găsit 12 structuri arheologice vara trecută în zona Canalului Treporti.

„Întrucât aceste pietre erau complet acoperite de diverse vegetații, nu era total clar”, a spus Madricardo.

„Așadar, am investigat mai multe structuri și am constatat că aveau același tip de pietre”.

Datele colectate anterior arată că drumul era situat pe o creastă nisipoasă care se afla deasupra nivelului mării în timpul epocii romane.

Se crede că Veneția a fost fondată oficial la 25 martie în anul 421 era noastră și a marcat anul acesta 1.600 de ani de existență.

 

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...