8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ce au descoperit cercetătorii pe fundul lagunei din Veneția?

Ce au descoperit cercetătorii pe fundul lagunei din Veneția?

Un drum roman și un doc au fost descoperite pe fundul lagunei din Veneția, lucru ce ar putea dovedi faptul că în zonă existau așezări umane permanente cu secole înaintea întemeierii Veneției, afirmă cercetătorii, potrivit The Guardian.

 

Scafandrii au mai descoperit, în 1980, ceea ce pare a fi pavele de pe fundul lagunei, însă numai după cercetări mai recente s-a confirmat că relicvele au făcut parte dintr-un sistem rutier.

„După ce am vorbit cu cei care au găsit aceste pietre pentru prima dată în anii 1980, am înțeles că este ceva semnificativ care ar putea fi antropic”, a spus Fantina Madricardo, cercetător la Institutul de Științe Marine (Ismar) din Veneția, al cărui studiu a fost publicat săptămână aceasta în revista Scientific Reports.

Madricardo și colegii ei au folosit un sonar care poate crea harta 3D a fundului apei pentru a studia mediul subacvatic, iar cu ajutorul unei echipe de scafandri din cadrul poliției locale au găsit 12 structuri arheologice vara trecută în zona Canalului Treporti.

„Întrucât aceste pietre erau complet acoperite de diverse vegetații, nu era total clar”, a spus Madricardo.

„Așadar, am investigat mai multe structuri și am constatat că aveau același tip de pietre”.

Datele colectate anterior arată că drumul era situat pe o creastă nisipoasă care se afla deasupra nivelului mării în timpul epocii romane.

Se crede că Veneția a fost fondată oficial la 25 martie în anul 421 era noastră și a marcat anul acesta 1.600 de ani de existență.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...