joi, noiembrie 30, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Ce alimente ne dau energie?

Ce alimente ne dau energie?

Ce alimente ne dau energie? În teorie, aproape orice aliment ne oferă energie, mai ales când este consumat atunci când se poate în mod natural. Însă unele dintre acestea conferă chiar acest rol principal al energiei mai mult decât altele, care ne pot epuiza pe parcursul zilei. Experții doc.ro ne aduc informații cu privire la aceste alimente.

Iată o listă cu alimente care te satură și te și energizează; pe unele le poți combina cu legume crude sau gătite, cu lapte vegetal, cu pâine integrală, iar pe altele le poți consuma ca atare:

Ouăle

Ouăle sunt alimente sărace din punct de vedere caloric, însă extrem de nutritive. Acestea oferă energia necesară pentru un început de zi, așa că sunt recomandate la micul dejun. Un singur ou are 70 de calorii și aproximativ 6 grame de proteine. Acesta va potoli senzația de foame și va menține sațietatea.

Carnea de pui

Printre acele alimente care îți dau energie se numără și carnea. Carnea de pui este foarte hrănitoare și totodată are un aport caloric decent – în jur de 230 de calorii/ 100 grame. Un alt avantaj al cărnii de pui este acela că, spre deosebire de carnea de porc, de vită sau de miel, conține mai puține grăsimi saturate.

Fasolea boabe

O cantitate de 100 de grame de fasole nu depășește 130 de calorii. Însă marele avantaj al acesteia constă în faptul că este foarte sățioasă și menține nivelul de zahăr din sânge echilibrat – asta înseamnă că nivelul de energie al organismului va fi menținut constant, nu va avea suișuri și coborâșuri.

Semințele de chia

Semințele de chia conțin proteine, grăsimi și fibre din belșug. Acestea mențin nivelul de zahăr din sânge echilibrat, însă nu au un aport caloric deloc mare.

Sardinele și somonul

Alimente care îți dau energie sunt și sardinele și somonul. Nici acești pești nu au un aport caloric foarte mare, 100 de grame nedepășind 125 de calorii. Aceștia sunt, însă, foarte hrănitori și sunt bogați în acizi grași Omega 3, despre care se știe că sunt benefici pentru sănătatea inimii. Somonul sălbatic este o altă sursă importantă de Omega 3.

Bananele

Aceste fructe conțin glucoză din belșug, care oferă energie instantaneu. Bananele nu au deloc multe calorii (100 de grame de banane conțin numai 89 de calorii), însă sunt foarte nutritive și mențin nivelul de zahăr din sânge echilibrat. Consumă pe post de gustare între mese o banană cu o lingură de unt de arahide.

Iaurtul

Pe lista de alimente care îți dau energie intră și iaurtul. Sursă de proteine de calitate, iaurtul oferă energie pentru corp și creier și poate fi consumat fără teamă de acumulare a kilogramelor în plus, întrucât nu are un aport caloric atât de mare. Poți mânca un iaurt pe post de gustare (simplu sau adaugi în el nuci, semințe ori bucăți de fruct proaspăt), ori îl folosești ca dressing pentru preparate cu legume și cărnuri.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată...

Cum ne menținem ficatul sănătos?

Cum ne menținem ficatul sănătos? Ficatul, cel mai mare organ din corp, are o serie de funcții vitale. Acesta transformă hrana în energie. Procesează...