miercuri, iulie 24, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ce a spus Donald Trump după reapariția în public a lui Kim...

Ce a spus Donald Trump după reapariția în public a lui Kim Jong-Un?

Donald Trump s-a declarat bucuros, sâmbătă, la vestea reapariţiei în public, după trei săptămâni de absență, a lui Kim Jong-Un.

Liderul de la Phenian nu mai apăruse în public de trei săptămâni, ceea ce dăduse naștere unor intense zvonuri și speculații, inclusiv că ar fi mort.

„Eu, unul, sunt mulţumit că a revenit şi este bine!”, a scris pe Twitter Donald Trump, după ce presa oficială nord-coreeană a difuzat, vineri, imagini cu liderul comunist participând la un eveniment public.

Kim Jong-un nu mai apăruse în public din data de 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire a biroului politic al Partidului Muncitoresc.

Zvonurile cu privire la starea sa de sănătate au început să circule după ce, în mod surprinzător, a fost absent de la ceremoniile din 15 aprilie, cea mai importantă sărbătoare din Coreea de Nord, când este celebrată naşterea fondatorului regimului, Kim Ir Sen, bunicul actualului lider.

O echipă de medici din China care ar fi venit în Coreea de Nord a amplificat zvonurile că liderul nord-coreean ar fi suferit o intervenție chirurgicală la inimă care nu a decurs bine sau că, de fapt, ar fi în izolare, după ce mai multe persoane din anturajul lui s-ar fi îmbolnăvit de Covid-19.

Preşedintele Donald Trump declara luni că „are idee” despre ce mai face Kim Jong-un şi şi-a exprimat speranţa că acesta se simte bine, dând de înțeles că serviciile de informații americane știu ceva.

https://www.a7tv.ro/avioane-de-spionaj-trimise-de-sua-catre-coreea-de-nord/

„Nu vă pot spune exact”, a răspuns Trump, întrebat în legătură cu starea de sănătate a lui Kim Jong-un la conferința de presă de la Casa Albă.

Da, ştiu chiar foarte bine, dar nu pot vorbi despre asta acum. Îi doresc numai bine”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele american a sugerat că misterul va fi rezolvat în curând.

„Sper că este bine. Chiar ştiu cum este, relativ vorbind. Vom vedea, probabil că veţi auzi în viitorul nu prea îndepărtat”, a spus Trump.

Donald Trump și Kim Jong-un s-au întâlnit de trei ori față în față, ultima dată în iunie anul trecut, când șeful Casei Albe a fost primul președinte american care a călcat pe pământ nord-coreean.

Cei doi, alături de președintele Coreei de Sud, s-au întâlnit în zona demilitarizată de la granița dintre cele două Corei.

O altă întâlnire între Trump și Kim avusese loc în februarie 2019, la Hanoi, iar în 2018 a avut loc un primul lor summit, cu adevărat istoric, întrucât era pentru prima oară când liderii celor două țări inamice, care nu au relații diplomatice și care s-au amenințat reciproc cu arma nucleară, se vedeau față în față.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

Copilăria nu este o competiție

Copilăria nu este o competiție. Parenting-ul poate fi perceput ca un sport competitiv. Când părinții copiilor mici se întâlnesc, există adesea cineva care profită...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

”Mama m-a băgat în comă”

”Mama m-a băgat în comă”. De la doar 5 ani a fost bătută cu brutalitate de mama ei și transportată la spital cu elicopterul...