marți, septembrie 26, 2023
Acasă Articole Noutăți Cazul Urziceni sau cum spitalelor nu le mai pasă

Cazul Urziceni sau cum spitalelor nu le mai pasă

Cazul Urziceni sau cum spitalelor nu le mai pasă. O femeie a născut luni dimineață pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Acolo a fost declanșată o anchetă internă. Pentru a se stabili cum a fost posibil acest lucru. După ce chiar personalul medical a chemat ambulanța să o ducă pe gravidă la altă unitate sanitară. Deoarece la Urziceni, la ora respectivă, nu era niciun medic ginecolog de gardă, informează digi24.ro.

Poliția s-a autosesizat în urma evenimentului

Poliţiştii din Ialomiţa au deschis dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu, în cazul femeii care a născut în faţa Spitalului Urziceni.

„La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o femeie care naşte în curtea unei unităţi medicale. Faptele privesc săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către personalul medical”, a transmis, luni, IPJ Ialomiţa.

Alexandru Rafila cere măsuri drastice

Rafila cere medicilor să trateze toți pacienții cu „empatie și grijă”.

„Fac un apel public. Și aș vrea să facem cu toții acest apel de fiecare dată când avem ocazia către întreg pesonalul medical să acorde asistență medicală cu empatie și cu grijă tuturor pacienților”, a mai spus ministrul Sănătății.

Rafila precizează că s-au dat sancțiuni și a fost organizată o teleconferință cu DSP-urile. Scopul a fost pentru a „le reaminti care sunt responsabilitățile tuturor unităților medicale”.

„Chiar dacă această unitate sanitară nu avea legătură cu Ministerul Sănătăţii, pentru că era un spital în subordinea Primăriei din Urziceni, asta nu are niciun fel de importanţă. (…) Existenţa unei unităţi sanitare este pentru a acorda asistenţă medicală, nu pentru ca să existe pur şi simplu. (…) Implicarea autorităţii locale, inclusiv modul de selecţie a celor care sunt manageri ai acestor spitale cred că este foarte important. (…) În niciun caz nu trebuie respinsă sau îndrumată o femeie care este în travaliu spre altă unitate medicală, pentru că riscurile atât pentru mamă, cât şi pentru copil sunt mari”, a explicat Alexandru Rafila.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...