luni, aprilie 15, 2024
Acasă Articole Noutăți Cazul Urziceni sau cum spitalelor nu le mai pasă

Cazul Urziceni sau cum spitalelor nu le mai pasă

Cazul Urziceni sau cum spitalelor nu le mai pasă. O femeie a născut luni dimineață pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Acolo a fost declanșată o anchetă internă. Pentru a se stabili cum a fost posibil acest lucru. După ce chiar personalul medical a chemat ambulanța să o ducă pe gravidă la altă unitate sanitară. Deoarece la Urziceni, la ora respectivă, nu era niciun medic ginecolog de gardă, informează digi24.ro.

Poliția s-a autosesizat în urma evenimentului

Poliţiştii din Ialomiţa au deschis dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu, în cazul femeii care a născut în faţa Spitalului Urziceni.

„La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o femeie care naşte în curtea unei unităţi medicale. Faptele privesc săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către personalul medical”, a transmis, luni, IPJ Ialomiţa.

Alexandru Rafila cere măsuri drastice

Rafila cere medicilor să trateze toți pacienții cu „empatie și grijă”.

„Fac un apel public. Și aș vrea să facem cu toții acest apel de fiecare dată când avem ocazia către întreg pesonalul medical să acorde asistență medicală cu empatie și cu grijă tuturor pacienților”, a mai spus ministrul Sănătății.

Rafila precizează că s-au dat sancțiuni și a fost organizată o teleconferință cu DSP-urile. Scopul a fost pentru a „le reaminti care sunt responsabilitățile tuturor unităților medicale”.

„Chiar dacă această unitate sanitară nu avea legătură cu Ministerul Sănătăţii, pentru că era un spital în subordinea Primăriei din Urziceni, asta nu are niciun fel de importanţă. (…) Existenţa unei unităţi sanitare este pentru a acorda asistenţă medicală, nu pentru ca să existe pur şi simplu. (…) Implicarea autorităţii locale, inclusiv modul de selecţie a celor care sunt manageri ai acestor spitale cred că este foarte important. (…) În niciun caz nu trebuie respinsă sau îndrumată o femeie care este în travaliu spre altă unitate medicală, pentru că riscurile atât pentru mamă, cât şi pentru copil sunt mari”, a explicat Alexandru Rafila.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...