8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Familie Caz bizar de ”adulter” din Sudan

Caz bizar de ”adulter” din Sudan

Cuplul aparținea la început de religia musulmană când s-au căsătorit în 2016, dar când soțul și-a pus credința în Hristos și s-a convertit la creștinism, în 2018, familia soției sale a cerut la tribunalul sharia desfacerea căsătoriei.

Instanța sharia a anulat căsătoria pe baza convertirii lui, deoarece apostazia era o infracțiune pedepsită cu moartea la acea vreme.

După încheierea regimului islamist al președintelui Omar al-Bashir în 2019, Sudanul a dezincriminat apostazia, iar în 2021 Shukralah s-a convertit și ea la creștinism și s-a întors împreună cu cei doi copii înapoi la soțul ei.

În urma convertirii lui Shukralah și a întoarcerii la soțul ei, fratele ei i-a acuzat de adulter în temeiul legii Sudanului.

Poliția i-a arestat și i-a reținut timp de patru zile, apoi i-a eliberat pe cauțiune.

„Instanța a interogat cuplul după ce doi dintre martori au spus instanței că mariajul dintre cei doi este ilegal și, ca urmare, sunt acuzați de adulter în temeiul articolului 146, dar eu am susținut în fața instanței că mariajul este legal”, a declarat avocatul cuplului.

În cazul adulterului unei persoane necăsătorite, articolul 146 din Codul Penal al Sudanului prevede o pedeapsă cu biciuirea și expulzarea din zonă de rezidență.

În cazul în care persoana condamnată este căsătorită, adulterul este pedepsit cu moartea.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]