8.5 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Catrinel Maria: “Viața nu devine mai bună absolut din întâmplare, ci prin...

Catrinel Maria: “Viața nu devine mai bună absolut din întâmplare, ci prin schimbare”

Lucian Negoiță și Catrinel Maria, psihoterapeuți au fost invitații Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE.
Lucian Negoiță este un om căruia viața i-a dat lămâi, dar care a reușit să facă limonadă, așa cum singur mărturisea. La 18 ani destinul i s-a schimbat brusc. În urma unui plonjon în apă, a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

Timp de peste 7 ani a lucrat în cadrul unor școli și licee, construind, reparând sau înlocuind comportamente, frici și alte emoții negative ale unor copii și adolescenți deosebiți, copii curajoși, copii delicați, copii timizi cu o imagine de sine scăzută, copii care considerau agresivitatea singura modalitate eficientă de relaționare cu ceilalți, copii rromi care se simțeau respinși de societate, adolescenți cuprinși de curentul emo, copii ai căror părinți divorțaseră, copii maltratați, familii dezbinate, consumatori de alcool și multi alții.

“Ca psiholog cu o dizabilitate locomotorie am simțit că pot să mă implic profesional și mai mult, oferind sprijin profesional și persoanelor cu același tip de dizabilități. Astfel, din anul 2006-2015 am colaborat cu “Fundația Motivation România”, “Centrul Medical Panduri” și “Spitalul Bagdasar-Arseni”. Aici am încercat prin serviciile psihologice pe care le ofer acestor persoane, sa-i îndrum pe drumul vieții presărat uneori de gropi, noroaie și băltoace, de încercări, returnând o parte din darul care mie mi-a fost făcut, acela de a trai o viata normala și de a ma bucura din plin de ea. Cu persoanele cu dizabilități lucrez în cadrul unor grupuri de suport dar și individual, cu familiile acestora și cei care ii iubeau. Din 2014 sunt implicat în acțiuni umanitare în cadrul asociației “Totul pentru Tine”, dezvoltând programe pentru copii și persoanele cu dizabilități locomotorii”

În ianuarie 2013 a înființat, împreună cu doi colegi psihoterapeuți și prieteni, Clinica de Psihoterapie și Dezvoltare Personala “Emotion Center”, din 2016 a început colaborarea cu “Asociația HelpAutism” din România, iar anul acesta a devenit doctor în Științele Educației în cadrul Universității din București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

“Pentru mine este o provocare de a duce psihologia și psihoterapia din cabinet către publicul larg prin ateliere și conferințe cu profil de psihoeducație. Astfel, abordez ca teme: rolul emoțiilor în viața noastră, să ne împrietenim cu fricile și anxietatea, despre depresie și managementul furiei”

Catrinel Maria ne mărturisește că din multiplele roluri din viata sa, alături de cel de mama, cel de psiholog îi este cel mai aproape de suflet, cel care îi dă cel mai mult sens.

“Un prieten îmi spunea odată că ajutorul trebuie să aibă o calitate foarte importanta și anume, să fie cerut. Dacă ai ales să schimbi ceva și nu știi cum să o faci singur, să cauți o cale, alta decât cea de pana acum, o vom cauta împreună”

Despre toate acestea, dar și multe altele, aflați urmărind emisiunea ALĂTURI DE TINE.

Articolul precedent28 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE
Articolul următor29 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE


ULTIMELE ARTICOLE

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică creștină 100% original. Ramona Și Cornel Dărvășan formează o familie de peste 3 ani....

Lupta împtriva anxietății

Lupta împtriva anxietății este un proces cu care ne confruntăm zilnic pentru a nu cădea în capcana depresiei. Ce putem face cu strezul și...

România nu va intra în Schengen

România nu va intra în Schengen! Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a...

Părintele poate crește sau micșora stima copilului

Părintele poate crește sau micșora stima copilului. Mesajele pe care adulții le transmit copiilor sunt internalizate, într-un fel sau altul. Ele devin o parte...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]