8.5 C
București
duminică, 27 septembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Catrinel Maria: “Viața nu devine mai bună absolut din întâmplare, ci prin...

Catrinel Maria: “Viața nu devine mai bună absolut din întâmplare, ci prin schimbare”

Lucian Negoiță și Catrinel Maria, psihoterapeuți au fost invitații Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE.
Lucian Negoiță este un om căruia viața i-a dat lămâi, dar care a reușit să facă limonadă, așa cum singur mărturisea. La 18 ani destinul i s-a schimbat brusc. În urma unui plonjon în apă, a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

Timp de peste 7 ani a lucrat în cadrul unor școli și licee, construind, reparând sau înlocuind comportamente, frici și alte emoții negative ale unor copii și adolescenți deosebiți, copii curajoși, copii delicați, copii timizi cu o imagine de sine scăzută, copii care considerau agresivitatea singura modalitate eficientă de relaționare cu ceilalți, copii rromi care se simțeau respinși de societate, adolescenți cuprinși de curentul emo, copii ai căror părinți divorțaseră, copii maltratați, familii dezbinate, consumatori de alcool și multi alții.

“Ca psiholog cu o dizabilitate locomotorie am simțit că pot să mă implic profesional și mai mult, oferind sprijin profesional și persoanelor cu același tip de dizabilități. Astfel, din anul 2006-2015 am colaborat cu „Fundația Motivation România”, „Centrul Medical Panduri” și „Spitalul Bagdasar-Arseni”. Aici am încercat prin serviciile psihologice pe care le ofer acestor persoane, sa-i îndrum pe drumul vieții presărat uneori de gropi, noroaie și băltoace, de încercări, returnând o parte din darul care mie mi-a fost făcut, acela de a trai o viata normala și de a ma bucura din plin de ea. Cu persoanele cu dizabilități lucrez în cadrul unor grupuri de suport dar și individual, cu familiile acestora și cei care ii iubeau. Din 2014 sunt implicat în acțiuni umanitare în cadrul asociației „Totul pentru Tine”, dezvoltând programe pentru copii și persoanele cu dizabilități locomotorii”

În ianuarie 2013 a înființat, împreună cu doi colegi psihoterapeuți și prieteni, Clinica de Psihoterapie și Dezvoltare Personala „Emotion Center”, din 2016 a început colaborarea cu „Asociația HelpAutism” din România, iar anul acesta a devenit doctor în Științele Educației în cadrul Universității din București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

“Pentru mine este o provocare de a duce psihologia și psihoterapia din cabinet către publicul larg prin ateliere și conferințe cu profil de psihoeducație. Astfel, abordez ca teme: rolul emoțiilor în viața noastră, să ne împrietenim cu fricile și anxietatea, despre depresie și managementul furiei”

Catrinel Maria ne mărturisește că din multiplele roluri din viata sa, alături de cel de mama, cel de psiholog îi este cel mai aproape de suflet, cel care îi dă cel mai mult sens.

“Un prieten îmi spunea odată că ajutorul trebuie să aibă o calitate foarte importanta și anume, să fie cerut. Dacă ai ales să schimbi ceva și nu știi cum să o faci singur, să cauți o cale, alta decât cea de pana acum, o vom cauta împreună”

Despre toate acestea, dar și multe altele, aflați urmărind emisiunea ALĂTURI DE TINE.

Articolul precedent28 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE
Articolul următor29 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Fresh Acces, o PREMIERĂ pe piața media din România! Care este elementul surpriză din noua producție TV?

Suntem mereu alături de voi, publicul nostru, atenți la sugestiile și dorințele voastre și vă anunțăm, cu bucurie, că am îmbogățit grila de toamnă...

S-a dat startul alegerilor locale! 19 milioane de români sunt chemați la vot

Duminică 27 septembrie, la ora 7 dimineaţa, s-a dat startul alegerilor locale din România! Până la ora 21:00, când se închid urnele, cele peste 19...

27 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 27 septembrie, un număr de 158 de ţări, şase teritorii şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale...

26 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Anual, la data de 26 septembrie, se celebrează ziua europeană a limbilor. Cu acest prilej, sunt promovate multilingvismul și diversitatea culturală de pe Bătrânul...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?