8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Emisiuni La zi Cătălin Drulă și Mircea Geoană, posibili candidați în caz de alegeri prezidențiale...

Cătălin Drulă și Mircea Geoană, posibili candidați în caz de alegeri prezidențiale anticipate?

NATO îi caută un succesor lui Jens Stoltenberg, al cărui mandat de secretar general al organizației expiră pe 1 octombrie. Pe lista de posibile nume pentru această poziție figurează și cel al președintelui Klaus Iohannis, potrivit unor surse din interiorul alianței. Jens Stoltenberg urmează să preia funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei.

În această situație, ipotetică, dacă Klaus Iohannis va accepta postul de la Buxelles și în România ar avea loc alegeri anticipate, partidele politice au câteva nume care ar putea să se afle pe listele electorale pentru alegeri prezidențiale.

”Mi-e greu să cred că se va ajunge aici. Funcția de președinte al României este cea mai mare funcție pe care o poate avea un român. Nu cred că cineva poate renunța la o parte din mandat pentru a pleca într-o funcție de nivel internațional.

Candidatul PSD nu este încă stabilit. Domnul Mircea Geoană poate fi o variantă, dar nu este un candidat stabilit.

PSD va pleca cu prima șansă la următoarele alegeri prezidențiale, dar sunt multe variante, nu pot să vă confirm sau să vă infirm ceva”, a declarat Dan Cristian Popescu deputat PSD în exclusivitate pentru A7tv.

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, Adrian Wiener, deputat USR a declarat că un posibil candidat pentru prezidențiale, din partea USR ar putea fi chiar președintele interimar al partidului, Cătălin Drulă:

”Da, eu cred că Cătălin Drulă este un om politic care a dovedit, care are maturitatea necesară pentru a aborda o funcție de președinte, eu cred că este o persoană foarte potrivită.

Desigur, mai sunt și alte persoane în USR care ar putea. Va fi un demers de alegeri interne în urma căruia comitetul politic va stabili candidatul”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...