vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Cătălin Drulă: ”România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică,...

Cătălin Drulă: ”România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii și vanități”

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș au renunțat ieri la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România, se arată într-un comunicat de presă. Aceștia acuză conducerea USR că duce partidul spre irelevanță.

Cătălin Drulă, președinte actual al partidului USR, a avut mai multe declarații tăioase cu privire la această decizie, indicând un moment nepotrivit pentru fragmentarea opoziției ”democratice”, așa cum el o numește.

„Plecarea oricărui coleg este regretabilă, dar a lui Dacian Cioloș poate un pic mai mult pentru că încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii 3 ani.

«Ne-am unit și mergem la victorie», spunea sloganul din 2019, pe care atâția colegi din USR și PLUS îl respectă zi de zi prin munca lor în acest proiect unic.

Mărturisesc că este de neînțeles politic acest gest. Suntem într-un moment critic pentru România.

USR este Opoziția democratică, cea care luptă pentru modernizarea României cu colosul sistemului PSD-PNL.

Numai de spargere și fragmentare nu e nevoie când e atât de muncă în lupta care contează.

România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii și vanități. USR este o instituție solidă, instituția liberalismului democratic modernizator din România, care va dăinui dincolo de numele unei persoane sau a alteia.

Suntem abia la mijloc de drum.

Avem în spatele nostru voturile a sute de mii de oameni care trebuie reprezentați în continuare.

Avem de îndeplinit rolul extraordinar de important de opoziție democratică la un guvern cu o majoritate uriașă în parlament și care nu are nicio soluție pentru bunăstarea oamenilor.

Ne luptăm cu o guvernare coruptă și ineptă și în lupta asta e nevoie de fiecare dintre noi.

Nu e ușor, dar n-am intrat în politică așteptându-ne să fie. Apoi, trebuie să ne pregătim de guvernare.

Iar guvernarea se câștigă, nu se primește cadou.

Asta este ceea ce cred eu și ceea ce cred mulți dintre noi. Printre ei, și colegul nostru Alexandru Dimitriu (provenit din PLUS), care ieri și-a lansat candidatura pentru primăria sectorului 5.

Alexandru a înțeles unde este adevărata bătălie și îl voi sprijini cu toate puterile să obțină un rezultat cât mai bun.

Îi voi fi alături în campanie, așa cum voi fi alături de toți cei care își asumă o luptă pentru idealurile noastre.

Politica, așa cum o înțeleg eu, e luptă zilnică, maraton de durată și, mai ales, un joc de echipă.

Politica se face pe stradă, în parlament, în consiliile locale și în arena publică de aici din România.

E un mediu neplăcut uneori, ostil adesea, dar dacă fiecare dintre noi și-ar întoarce privirea atunci când lucrurile nu merg așa cum ne-am dori, ar însemna că predăm această țară personajelor de tip Ciolacu și Ciucă. Eu, unul, n-am de gând să fac așa ceva.

Lupta noastră continuă și, dacă vă găsiți un moment astăzi, reflectați nu la decizii luate pe persoană fizică, ci la lucrurile care ne țin împreună”, a transmis Drulă.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...