duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Cătălin Drulă a fost ales președinte USR

Cătălin Drulă a fost ales președinte USR

Cu peste 71% din voturi, șeful interimar a oferit prime declarații ieri cu privire la viziunea pe care trebuie să o aibă partidul pe care îl conduce.

 

„De astăzi suntem toți USR. Nu mai avem timp de vedetisme și politică imatură”, a spus Drulă, în prima declarație după anunțarea rezultatului votului intern.

„Am cerut un mandat clar și partidul mi l-a dat. Pentru a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare și seriozitate, pentru a da premierul României în 2024.

USR a trecut prin etape firești de dezvoltare. O mișcare civică, cetățenească.

Intrarea în parlament și consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri.

Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluția acestui partid. Cea de maturitate și stabilitate”, a adăugat el.

„Colegii mei din USR mi-au dat încrederea unui mandat de a conduce partidul, de a conduce singura forţă modernizatoare, democratică, liberală din România către alegerile din 2024.

Este o onoare, le mulţumesc tuturor colegilor mei, indiferent de opţiunea avută la aceste alegeri, şi încrederea lor mă obligă”, a continuat Drulă.

Votul a început joi dimineața și s-a desfășurat online. Președintele USR este ales prin votul tuturor membrilor.

Rezultatul votului pentru președinția USR va fi validat în cadrul unui congres online ce va avea loc pe 16 iulie. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului va fi de patru ani.

Alegerile interne în USR au avut loc după ce fostul președinte al partidului, Dacian Cioloș, a demisionat și a fondat o altă formațiune politică, REPER, alături de alți 4 europarlamentari.

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...