8.5 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
Acasă Emisiuni conectat Cătălin Boboc: Sunt unii oameni care, în mod populist, creează panică între...

Cătălin Boboc: Sunt unii oameni care, în mod populist, creează panică între pensionari

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cătălin Boboc, invitat în emisiunea “Conectat” by Ani Crețu, a lămurit, extrem de hotărât, că vârsta de pensionare, în România, nu va crește, așa cum s-a vehiculat în ultima vreme. Textul proiectul de lege vrea doar să ofere posibilitatea pensionarilor care sunt încă în putere, la 63 respectiv 65 de ani, să continue să muncească, dacă ei își doresc, pentru a-și mări veniturile.

 

”Sunt unii oameni care, în mod populist, se agață de câte un cuvânt, de câte o frază și lansează sau creează panică între acești oameni, între pensionari, în primul rând.

Și a fost exemplul acesta cu posibilitatea creșterii vârstei de pensionare până la 70 de ani, deci POSIBILITATE. Scrie negru pe alb în tot textul legii, de câteva ori. Și cu toate astea, unii au sărit și au spus că va crește vârsta de pensionare în România. Nu va crește.

Vârsta de pensionare în România va rămâne aceeași. Doar că noi considerăm că sunt oameni care sunt în putere, care vor să muncească pentru că, pur și simplu, pot și își și doresc venituri mai mari și mi se pare corect acest lucru.

Referitor la diferențele uriașe dintre pensiile din România, unde cea mai mică este de 100 de lei și cea mai mare de 75.000 de lei, Cătălin Boboc a afirmat că vina este a vechilor administrații existente, de la căderea comunismului până acum, care atunci când au făcut majorări de pensii, au aplicat același procent, indiferent de pensia care era mărită.

Să știți că sunt niște discrepanțe care s-au acumulat în timp. În ultimii 30 de ani s-au tot acumulat. De ce? Pentru că până acum, majoritatea creșterilor de la pensii au fost folosite ca argument sau armă electorală.

Nu s-au chinuit să rezolve aceste inechități. Și pur și simplu, guvernanții, de cele mai multe ori, în primul rând de la PSD, că știți foarte bine că ei și-au tot asumat această grijă față de pensionari, deși nu e nici pe departe așa, din punctul meu de vedere doar i-au păcălit, veneau și spuneau, creștem pensiile cu 10-20%, cu 70%. Păi hai să ne lămurim.

O creștere cu 50% la 100 de lei înseamnă 50 de lei. Asta e creșterea. Ce încercăm noi să facem este să aducem un echilibru.

Sigur că nu vom putea dintr-o dată, sigur că la niște pensii aflate astăzi în plată și care sunt foarte mari, cel mai probabil că nu ne va fi foarte ușor să umblăm, pentru că știți foarte bine, mare parte din ele, din cuantumul lor, se consideră a fi un drept câștigat și atunci ne va fi greu să umblăm acolo”, a spus Cătălin Boboc, la A7TV.

 

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...

Scurtmetraj românesc premiat la 5 festivaluri de film

Filmul ”În așteptare” este scris, produs și regizat de Sabina Lisievici. Bazat pe o poveste reală, filmul spune povestea de dragoste tulburătoare trăită de...

Proteste violente la Bruxelles!

Au fost violențe, duminică, la Bruxelles, la proteste față de restricțiile impuse pentru limitarea infectărilor cu SARS-CoV-2. Manifestanții s-au apropiat de sediile instituțiilor Uniunii...