marți, septembrie 26, 2023
Acasă Articole Noutăți Cât va mai dura valul de caniculă?

Cât va mai dura valul de caniculă?

Cât va mai dura valul de caniculă? Afară este aproape insuportabil de cald. Atât de cald încât cu toții parcă ne-am mai dori și un pic de răcoare. Vești bune! Vremea se va răcori către finalul acestei acestei săptămâni în majoritatea regiunilor, conform hotnews.ro.

Vremea în Banat

În Banat, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă îndeosebi în zona de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 30 – 31 de grade, apoi, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răcori, iar până la finalul săptămânii sunt estimate valori termice în general de 27 – 29 de grade. În perioada 10 – 16 iulie vremea va redeveni călduroasă, astfel la nivelul regiunii vor fi maxime în jurul a 32 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 15 şi 17 grade, cu posibile valori mai ridicate după data de 13 iulie.

Instabilitatea atmosferică va fi pronunţată în intervalul 5 – 7 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

Vremea în Crișana

În Crişana, în primele două zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 29 – 30 de grade, apoi, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răcori, astfel că la mijlocul săptămânii sunt estimate valori termice în jurul a 26 de grade. Ulterior, tendinţa va fi de încălzire treptată, încât după 10 iulie vremea va deveni călduroasă, cu maxime termice în general peste 30 – 32 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, astfel că pe parcursul intervalului sunt prognozate valori în medie de 14 – 16 grade, posibil mai ridicate spre mijlocul lunii iulie.

Instabilitatea atmosferică va fi pronunţată în intervalul 5 – 7 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. Pe arii mai restrânse vor fi ploi şi în restul intervalului, cu o probabilitatea în creştere după 13 iulie.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, la începutul intervalului vor fi temperaturi maxime în general de 28 – 29 de grade. Apoi, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răcori, iar în perioada 6 – 9 iulie sunt estimate valori termice în jurul a 26 de grade. În a doua săptămână vremea se va încălzi, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 29 – 31 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 14 – 15 grade în perioada 3 – 8 iulie, va scădea la 12 grade în 10 şi 11 iulie, apoi va reveni la 14 grade spre finalul intervalului.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână şi, în special, în perioada 5 – 8 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

Vremea în Maramureș

În Maramureş, la începutul intervalului vor fi temperaturi maxime în general de 27 – 28 de grade. Apoi, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răcori. În 6 iulie se va atinge o medie a acestora de 25 – 26 de grade. Tendinţa va fi de creştere treptată după această zi. Astfel că după 10 iulie şi la nivelul acestei regiunii se pot atinge maxime în jurul a 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 12 – 13 grade în cele mai răcoroase nopţi din interval (9 – 11 iulie) şi de 14 – 16 grade în cele mai calde.

Vor mai fi averse locale în prima zi a intervalului. Dar instabilitatea atmosferică mai accentuată va fi în perioada 5 – 8 iulie. Atunci în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. Pe arii mai restrânse vor fi ploi şi în restul intervalului, cu o probabilitate în creştere după 13 iulie.

Vremea în Moldova

În Moldova, vremea va deveni călduroasă în perioada 4 – 6 iulie, pe arii restrânse caniculară în sudul regiunii (în 5 şi 6 iulie), cu o medie a temperaturilor maxime de 31 – 32 de grade, apoi se va răcori. Astfel că în zilele de 7, 8 şi 9 iulie, în general, vor fi valori în jurul a 26 de grade. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 10 iulie. În a doua săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va atinge din nou 31 – 32 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 15 şi 18 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână şi în special în perioada 6 – 9 iulie, când aversele vor fi pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

Vremea În Dobrogea

În Dobrogea, vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului. De la o medie a temperaturilor maxime de 28 – 29 de grade în prima zi, până la valori în jurul a 33 de grade în 6 iulie. Astfel că îndeosebi în partea continentală a regiunii local va fi caniculă. În perioada 7 – 10 iulie se va înregistra o scădere uşoară până la o medie a temperaturii maxime de 29 – 30 de grade. Apoi până spre finalul intervalului se va reveni la 32 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 18 şi 21 de grade. Cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe litoral şi în deltă, până spre 22 – 24 de grade.

Pe arii restrânse vor fi averse în prima zi a intervalului, dar şi în perioada 8 – 10 iulie, când instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, tendinţa va fi de încălzire în primele zile ale intervalului. Astfel că mai ales în 5 şi 6 iulie, în zona de câmpie va fi caniculă. Media temperaturii maxime la nivelul întregii regiuni urmând să atingă 33 – 34 de grade. Se va răcori în perioada 7 – 10 iulie. Atunci sunt estimate valori în general apropiate de normele climatologice, la o medie în jurul a 30 de grade. Spre finalul intervalului (după 13 iulie), se va reveni la 33 – 34 de grade. La nivel regional, media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative de la o noapte la alta şi se va situa între 16 şi 18 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână şi în special spre finalul acesteia (perioada 7 – 9 iulie), când aversele vor fi pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ. În a doua săptămână, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

Vremea În Oltenia

În Oltenia, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă îndeosebi în zona de câmpie. Cu o medie a temperaturilor maxime de 30 – 32 de grade. Apoi, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răcori. Până la finalul săptămânii sunt estimate valori termice în general de 28 – 29 de grade. În perioada 10 – 16 iulie, vremea va redeveni călduroasă. Astfel la nivelul regiunii vor fi maxime de 32 – 33 de grade. La nivel regional, media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative de la o noapte la alta şi se va situa între 15 şi 18 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 5 – 7 iulie. În cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse local însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...