joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Familie Cât de ușor este să-ți vinzi cărțile vechi la anticariat?

Cât de ușor este să-ți vinzi cărțile vechi la anticariat?

A avea o bibliotecă aglomerată este firesc pentru orice pasionat de lectură. Chiar și așa, atunci când rafturile sunt mult prea încărcate de cărți, iar acest lucru este evident, cititorii trebuie să se gândească la o soluție prin care să creeze spațiu pentru viitoare achiziții. Vânzarea cărților vechi sau vânzarea acelor volume asupra cărora nu se va mai reveni în viitor poate fi o idee bună inclusiv pentru a obține un venit suplimentar.

 

Cât de ușor se vând acum cărțile vechi?

 

Mulți colecționari de cărți vechi sau cititori care au biblioteci în care sunt păstrate sute sau mii de volume au renunțat să mai vândă singuri cărțile la bucată, deoarece au constatat că este dificil să vândă pe internet un volum mare de cărți și să recupereze o parte din banii pe care i-au cheltuit inițial pe acele cărți.

În acest caz, o soluție avantajoasă se poate dovedi a fi vânzarea la anticariat, locul unde se pot vinde mii de cărți indiferent dacă sunt noi sau vechi, proprietarii de cărți având oportunitatea de a obține rapid o parte din suma care a fost alocată cumpărării acestora.

Pentru a vinde cărți la un anticariat, cum este Anticariat-Carti.com, o persoană trebuie să urmeze doi pași simpli:

 

  • sortarea cărților: prima etapă este cea în care cititorii aleg volumele pe care doresc să le vândă. Cei mai mulți se vor orienta către acele cărți vechi, ce abordează subiecte care nu se mulează pe interesele lor sau care au fost deja citite. Pe de altă parte, există persoane care vor să vândă și cărți mai noi, acesta fiind în egală măsură acceptate la anticariat;

 

  • contactarea anticarilor: după sortarea cărților, care trebuie să fie într-o stare bună, vânzătorul mai are de făcut doar un singur lucru, anume să contacteze reprezentanții de la Anticariat-Carti.com care sunt cumpărători de cărți vechi și să le comunice acestora adresa la care să se deplaseze.

 

Unde și cum se desfășoară procesul de vânzare a cărților?

 

Un argument care a convins deja mulți proprietari de cărți să își vândă cărțile vechi la anticariat este faptul că vânzarea are loc la domiciliu, fără ca aceștia să mai fie nevoiți să meargă la sediul anticariatului sau să trimită cărțile prin poștă ori prin alte modalități de transport, așa cum se întâmplă în cazul vânzării pe site-uri clasice de anunțuri.

Serviciul se adresează în egală măsură persoanelor fizice și persoanelor juridice, ceea ce înseamnă că anticariatul are public divers.

Mai trebuie menționat și faptul că se pot vinde cărți din absolut orice domeniu și în orice cantitate, chiar dacă volumul de cărți este unul foarte mare.

Ulterior contactării și stabilirii datei și locului de întâlnire, anticarii pot veni la domiciliu chiar și în weekend, ceea ce îi avantajează pe vânzătorii de carte care au un program încărcat și nu se află acasă în zilele săptămânii.

Următorul pas este reprezentat de evaluarea cărților, efectuată de anticari cu experiență, urmată de plata pe loc.

Luând în calcul faptul că vânzarea cărților la Anticariat-Carti.com se desfășoară în câteva etape simple, fără ca vânzătorul sa se deplaseze sau să plătească pentru deplasarea anticarilor, pentru evaluarea cărților și ridicarea acestora, se poate spune cu certitudine că eliberarea spațiului din bibliotecă se poate transforma într-o opțiune rapidă și confortabilă de a câștiga un venit în plus.

 

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...