vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Cât de mult poate escalada conflictul dintre China și SUA?

Cât de mult poate escalada conflictul dintre China și SUA?

Raportul unui institut chinez trage un semnal de alarmă și avertizează că ostilitatea faţă de regimul chinez riscă să atingă, rapid, un nivel fără precedent de la reprimarea în sânge a contestării din Piaţa Tiananmen, în 1989 şi ar putea avea consecințe diplomatice dure, scrie Reuters.

Prezentat luna trecută celor mai înalte instanțe de conducere din ţară, inclusiv președinției, în acest document, întocmit de Institutul chinez pentru Relaţii Internaţionale Contemporane, se arată că răspândirea noului coronavirus, apărut la sfârşitul lui 2019 la Wuhan, în provincia Hubei, a contribuit la alimentarea ostilităţii în străinătate faţă de Beijing.

În cel mai rău scenariu prevăzut de autorii raportului, tensiunile deja puternice între Statele Unite şi China ar putea conduce la o confruntare armată între cele două ţări, avertizează institutul, potrivit News.ro.

https://www.a7tv.ro/china-cere-statelor-unite-sa-renunte-la-mentalitatea-de-razboi-rece/

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că nu deţine informaţii pertinente cu privire la acest subiect.

De asemenea, Ministerul Securităţii Statului, în subordinea căruia se află Institutul care a întocmit raportul, nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste informaţii, scrie Reuters.

Prezentarea acestui raport autorităţilor de la Beijing arată cât de în serios ia China riscul de a se confrunta cu o ostilitate generalizată – susceptibilă să-i pună în discuţie politica diplomatică şi investiţiile în străinătate.

Statele Unite acuză deja – de multe săptămâni – China de faptul că a ascuns informaţii despre apariţia noului coronavirus şi uneori de faptul că se află la originea pandemiei, în pofida obiecţiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

https://www.a7tv.ro/oms-respinge-teoria-sua-referitoare-la-provenienta-noului-coronavirus/

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a anunţat duminică faptul că deţine ”o cantitate importantă de probe” cu privire la faptul că noul coronavirus provine dintr-un laborator chinez.

https://www.a7tv.ro/presedintele-sua-convins-ca-noul-coronavirus-isi-are-originea-intr-un-laborator-chinezesc/

Însă şeful diplomaţiei americane nu a contestat concluziile serviciilor americane de informaţii (ODNI), potrivit cărora noul coronavirus nu a fost realizat de om şi nu a fost modificat genetic.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...