duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Sănătate Castravetele – leguma care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta!

Castravetele – leguma care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta!

Castravetele – leguma care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta! Castraveții sunt legume care conțin majoritatea vitaminelor de care ai nevoie într-o zi. Un singur castravete conține vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

  • Dacă te simti obosit după-amiaza, poți evita cafeaua sau alte băuturi energizante.

Mănâncă un castravete. Aceștia sunt o bună sursă de vitamine B și carbohidrați care iți vor reda energia de care ai nevoie pană la finalul zilei. În plus, poți adăuga câteva felii de castravete în apă pentru a o face mai savuroasă și mai revigorantă.

  • Aburul de pe oglinda din baie poate dispărea dacă plimbi o felie de castravete pe suprafața acesteia. Mai mult, va oferi și o aromă proaspătă, de spa, băii tale.  
  • Poți scăpa de celulită cu ajutorul castravetelui!

Freacă câteva felii pe zonele-problemă și în câteva minute chiar, pielea va arăta mult mai bine. Substanțele din castravete au un efect pozitiv asupra colagenului din piele, care va face ca pielea și tenul sa fie mai ferme și mai compacte. Astfel vei reduce semnele vizibile de celulită și chiar si unele riduri.

  • Ajută la pierderea în greutate.

Castravetii au un continut scazut de calorii si pot fi folositi ca un topping pentru multe feluri de mâncare. Toate acestea pot ajuta la pierderea in greutate.

  • Ești stresat? Nu ai timp pentru câteva momente de relaxare?

Taie un castravete în mai multe felii pe care le pui într-o oală cu apă fierbinte. Substanțele din acesta vor reacționa cu apa fierbinte și vor emana o aromă proaspătă și relaxantă. Științific este demonstrat că această aromă reduce stresul mămicilor și al celor care se pregătesc pentru examene.

  • Dacă vrei să scapi de mirosul neplăcut al respirației, ține apăsat o felie de castravete în gura. Chimicalele din această legumă vor elimina bacteriile care sunt responsabile de mirosul neplăcut.
  • Cu coaja unui castravete poți șterge încet greșeala de scris. Aceeași metodă o poți folosi și pentru creioane sau markere.
  • Sprijin în reglarea digestiei.

Consumul de castraveți poate ajuta la susținerea mișcărilor intestinale regulate, datorită nivelului crescut de apă din compoziția lor, dar și pectinei, tipul de fibre solubile.

  • Pentru unghii, pune într-un bol suc de castravete și de lâmăie în părți egale, apoi stai cu unghiile în acest amestec timp de 20 de minute. Dacă repeți procedeul o dată pe săptămână, de fiecare dată când îți faci manichiura, unghiile tale vor fi mai curate, vei scăpa de petele galbene, se vor întări și vor crește mai rapid. După uscare, aplică puțin ulei de măsline pe unghii timp de 10 minute.
  • Castraveții sunt ingrediente de bază în multe produse cosmetice, datorită vitaminelor și antioxidanților care se regăsesc în conținutul lor.

Pentru iluminarea și revigorarea tenului, puteți prepara diferite măști pe bază de castraveți proaspeți. De asemenea, dacă vă confruntați cu cearcăne cauzate de oboseală și lipsa somnului, puteți așeza câte o felie de castravete pe ochi.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...