”CARTE. ARTE. TEATRU” – cultură cu titlu gratuit pentru copiii și bunicii din sectorul 5 – A7TV – Trăiește viitorul!

Jucăriile pierdute creează, adesea, o mică dramă în sufletul oricărui copil. Nu și la Teatrul Excelsior, unde câteva zeci de copii, participanți la programul socio-cultural ”Carte. Arte. Teatru”, s-au distrat peste măsură la piesa ”Jucării pierdute” pentru care actorul Ovidiu Ușvat a scris nu doar scenariul, dar a semnat scenografia și regia.

Ca orice tată, Ovidiu Ușvat mai mult ca sigur s-a confruntat adesea cu dezordinea veselă a jucăriilor de pe podeaua camerei copilului. Spre deosebire de ceilalți părinți, Ovidiu Ușvat a reușit să realizeze o poveste care să convingă toți copiii care vin la piesa lui că jucăriile trebuie iubite și respectate, altfel acestea putând să evadeze spre lumea altor copii.

”Jucării pierdute” este o aventură unică pusă în scenă de actorii Ștefania Dumitru – în rolul Ursulețului Lego, Raluca Botez – în rolul Păpușii Sanitare, Oana Tofan – Păpușa Preferată, Iulia Samson – Rățușca, Tudor Pîrvu – Păpușa Ken, Ovidiu Ușvat – Colonelul Piesă, Silvana Ionescu – Mama (voce) și Elisa Popescu – Magda (voce). Spectacolul face parte din suita de spectacole reunite sub genericul ”Carte. Arte. Teatru”, finanțat de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” și care se va desfășura în mai multe teatre.

     

Programul oferă acces gratuit publicului și este dedicat în special copiilor și vârstnicilor, cu posibilități financiare reduse, dar nu în mod exclusiv acestora. După fiecare spectacol, sunt organizate conferințe interactive cu actorii fiecărei reprezentații, pentru a aduce teatrul cât mai aproape de public, precum și workshop-uri educative și artistice, axate pe direcționarea publicului tânăr către lectură.
Proiectul este finanțat de Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” sector 5 și susținut de CEZ România.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *