8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Emisiuni Carmen Tănase, despre teatru și politică: ”Ar fi cumplit să ne întoarcem...

Carmen Tănase, despre teatru și politică: ”Ar fi cumplit să ne întoarcem de unde am plecat”

Invitată în platoul emisiunii BOOKMEDIA, actrița Carmen Tănase, marea doamnă a teatrului românesc, a povestit despre copilăria sa din timpul comunismului, lectură și familie.

„Tata era un mare iubitor de cărți. La salariu venea întotdeauna cu un teanc mare de cărți acasă” – a mărturisit ea cu drag.

Ca în multe alte locuri din România, când se lua curentul electric, împiedicând-o să citească o carte, Carmen Tănase a reconstituit o realitate a multora:

„Au băgat la magazin lămpi de gaz și a fost omor. După 12 noaptea iar se lua lumina. În toate apartamentele din Iași mirosea a gaz ceva de speriat”.

Carmen Tănase nu a vrut inițial să fie actriță. Și-a dorit să fie medic veterinar sau zootehnist, fiind o mare iubitoare de animale și, deși și-a dat seama pe parcurs că vocația ei este în lumea teatrului, nu a renunțat să continue să salveze animale, dorind să înfieze câinele supraviețuitor al regretatei Cristina Țopescu:

„De multe ori m-am întrebat cum arată sufletul unor oameni, ca de exemplu, cei care vânează pui de focă”

Referindu-se la perioada pe care o traversăm, actrița a declarat că politica influențează cultura și că acest lucru nu ar trebui să existe:

„Sper că teatrul va fi diferit de politic și că politica nu se va amesteca niciodată în teatru. Nu se va MAI amesteca niciodată în teatru, pentru că ar fi cumplit să ne întoarcem de unde am plecat. Când se discută bugete există educație, sănătate, dar cultura nu este pomenită niciodată”.

Întrebată fiind dacă se poate trăi fără cultură, actrița a răspuns:

„Se poate, dar de ce?”

 

Un articol de Natașa Alina Culea

Ediția în care a fost invitată celebra actriță poate fi vizionată integral aici:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?