marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Cărei siluete i se potrivește de minune o bluză elegantă cu mâneci...

Cărei siluete i se potrivește de minune o bluză elegantă cu mâneci bufante?

Cărei siluete i se potrivește de minune o bluză elegantă cu mâneci bufante? Pentru orice doamnă și domnișoară, moda este un domeniu căruia îi acordă o importanță deosebită, mai ales că tendințele vin și pleacă cu viteza luminii. Pentru femei, moda reprezintă cea mai bună modalitate de a-și exprima personalitatea, individualitatea, feminitatea, dar mai ales eleganța.

Astfel, alegerea articolelor vestimentare nu se face deloc la voia întâmplării! Înainte de a merge la o sesiune de shopping, doamnele și domnișoarele fac o evaluare a garderobei, ca mai apoi să caută exact hainele potrivite, unde nu doar stilul este important, cât mai ales forma corpului. 

 O piesă vestimentară aleasă tot mai adesea de femeile care vor să se simtă confortabile și încrezătoare în puterea lor de atracție este bluza elegantă cu mâneci bufante. Acest model a fost emblema feminității și luxului în epoca Renașterii. În zilele noastre a rămas piesa vestimentară care oferă un aer sofisticat oricărei ținute. Mai mult, bluza cu mâneci bufante este un truc la care femeile cu brațe groase apelează.

De ce femeile consideră brațele groase problematice?

În multe societăți, imaginea idealizată a corpului feminin favorizează silueta clepsidră, bine proporționată. Din cauza presiunii sociale și a standardelor de frumusețe, femeile cu brațe mai groase se simt inconfortabil și nesigure. Fiind că nu se încadrează în acest standard.

În plus, acestea ajung să considere că brațele groase sunt un defect atât de evident, încât ajung să nu mai aibă încredere in sine. Rochiile fără mâneci sau bluzele cu mâneci strâmte, spre exemplu, sunt piesele vestimentare care le fac pe femei să se simtă mai puțin confortabil sau sigure pe ele.

Într-o societate care valorizează aparențele, o femeie cu brațe mai groase se teme că va fi judecată în mod negativ. Totuși, este important ne amintim că acestea sunt percepții și sentimente subiective și nu reflectă neapărat realitatea. Specialiștii de la TrendLand sunt de părere că frumusețea vine în toate formele și mărimile, iar fiecare femeie este frumoasă în felul ei. 

Ce siluete sunt puse în valoare printr-o bluză elegantă cu mâneci bufante?

Silueta clepsidră

Recunoscută pentru echilibrul perfect dintre bust și șolduri cu talia bine definită, este considerată un ideal de către mulți designeri de modă. În acest caz, bluza cu mâneci bufante, voluminoase, atrage atenția spre linia umerilor, echilibrând proporțiile și accentuând talia de viespe.

Silueta dreptunghi

Pentru silueta dreptunghi, cu linii drepte și proporții aproape egale între bust, talie și șolduri, un model de bluze elegante de damă cu mâneci bufante este o alegere inspirată. Mânecile largi creează iluzia de volum în zona superioară a corpului, conferind un aspect mai curbat siluetei.

Silueta măr

Femeile cu silueta în formă de măr, cu partea superioară a corpului mai îngustă decât cea inferioară, pot folosi bluza cu mâneci bufante pentru a crea un echilibru  – mânecile bufante compensează cu lățimea șoldurilor, iar decolteul generos aduce un plus de feminitate.

Silueta pară

Pentru silueta în formă de pară, unde zona șoldurilor este mai largă decât cea a bustului, bluza cu mâneci voluminoase va crea impresia unui bust mai generos. Echilibrând astfel proporțiile corpului.

Silueta inversată

Silueta inversată. Cu umeri lați și șolduri înguste. Poate profita de avantajele oferite de bluza cu mâneci bufante, datorită efectului vizual dramatic. Volumul mânecilor echilibrează dimensiunea superioară a corpului cu cea inferioară.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...