8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Familie Care sunt șansele României la EUROVISION 2021?

Care sunt șansele României la EUROVISION 2021?

Concursul Muzical Eurovision a ajuns la cea de-a 65-a ediție, după ce în 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Anul acesta, concursul urmează să aibă loc în Rotterdam, Țările de Jos, întrucât această țară a câștigat concursul în 2019 cu piesa Arcade, interpretată de Duncan Laurence.

Ar fi a 5-a ediție ținută în Țările de Jos, după cea din 1980. Inițial s-a anunțat că vor participa 41 de țări la ediția din acest an, dar pe 5 martie 2021 Armenia a anunțat că se retrage, iar pe 26 martie 2021 Belarus a fost descalificată din concurs, rămânând doar 39 de țări participante.

România va fi reprezentata de Roxen cu piesa “Amnesia” care promite sa facă spectacol pe scena de la Rotterdam.

Sursa unsitedemuzica.ro

Conceptul show-ului aduce în prim-plan povestea unei fete singure care se luptă cu stările ce-i sunt controlate de mediul exterior.

Alături de reprezentanta României, în prima semifinală Eurovision 2021, care va avea loc pe 18 mai, vor concura reprezentanții Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei.

 

Sursa Eurovisionworld

În finala care va avea loc se vor califica zece concurenți.

La Rotterdam au început deja repetițiile, iar șefa delegației romane la Eurovision, Liana Stanciu a dezvăluit, în exclusivitate, la Fresh Acces care sunt țările care vor reprezenta o adevărată concurență pentru România.

“Franța – are o piesa clasica inspirata din Edith Piaf, îmi place si piesa Austriei, îmi place Lituania care are o piesa despre cum ne-am făcut discoteci în propriile case.

Cred că Eurovisionul este și despre o stare.

Piesa României este despre lucrurile pe care toți le purtam cu noi, pe care le trăim, pe care mai devreme sau mai târziu am vrea sa le uitam.”, a mai declarat omul de televiziune, Liana Stanciu.

Finala va avea loc pe 22 mai.

 

Sourcea7tv
Articolul precedent11 MAI ÎN ISTORIE
Articolul următorA fost prelungită starea de alertă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...