duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Care sunt culorile obiectelor sanitare pe care le aleg persoanele care își...

Care sunt culorile obiectelor sanitare pe care le aleg persoanele care își amenajează baia?

Care sunt culorile obiectelor sanitare pe care le aleg persoanele care își amenajează baia? Culoarea sau tonalitatea este una dintre cele mai importante elemente ale designului interior. Practic, culoarea are puterea de a schimba complet o încăpere, mai ales când vine vorba de camera de baie, de a-i oferi amplitudine sau de a face spațiul să pară mai cald sau mai rece, mai luminos sau mai întunecat. 

Care sunt culorile obiectelor sanitare pe care le aleg persoanele care își amenajează baia?  Într-un spațiu important ca baia, alegerea culorii este un proces minuțios care necesită o analiză atentă a preferințelor personale, a stilului de viață, a necesităților și a tendințelor în designul interior. Doar așa proiectul va fi unitar, curat și, mai presus de toate, va oferi confortul și relaxarea către care toți tindem în zilele noastre.

Obiectele sanitare – care sunt nuanțele pe care românii le preferă?

În primul rând, albul 

Culoarea cea mai comună pentru obiectele sanitare este, de departe, albul. Această alegere este, în primul rând, practică. Este potrivită cu orice altă culoare inclusă în proiect și care nu se va demoda niciodată. În egală măsură, culoarea albă creează iluzia de spațiu (mai ales dacă dimensiunile sunt foarte mici), făcând baia să pară mai mare și mai luminoasă. Indiferent că alegi cabine de duș complete, un bideu sau chiar mobilierul în această nuanță, impresia generală a băii va fi de igienă.

Griul, un pas spre versatilitate

O tendință recentă în designul băilor este folosirea diverselor nuanțe de gri. De la griul deschis până la cel închis, acestea aduc un aer de modernitate și versatilitate în camera de baie. Combinând diferite tonuri de gri cu albul sau alte culori se pot crea băi care reflectă un stil contemporan, elegant și sofisticat.

Nuanțele de maro

Dacă griul este alegerea celor care preferă un design modern, culoarea maro este alegerea celor care își doresc o baie tradițională, mai caldă și mai confortabilă. Variantele de obiecte sanitare Sanotechnik în culoarea maro (bej, bronz sau ciocolatiu) aduc o atmosferă de naturalețe și relaxare. Se recomandă a fi folosit în combinație cu albul. Pentru a păstra echilibrul și pentru a nu încărca prea mult încăperea.

Negrul, culoarea luxului 

Despre negru se spune că este o alegere curajoasă pentru baie. Negrul adaugă un strop de dramatism într-o baie, creând un contrast puternic cu albul clasic. Chiar dacă poate părea o alegere inconfortabilă pentru mulți dintre noi, negrul va avea efectul scontat dacă este echilibrat corect cu alte culori și materiale.

Verdele inspiră la relaxare

Un alt trend recent în designul băilor este folosirea culorii verzi. De la nuanțele deschise, care aduc un aer de prospețime băii, până la verdele închis, care creează o atmosferă de calm și liniște, această nuanță este tot mai populară. Practic, verdele aduce un strop de natură în interiorul locuinței, creând un mediu propice pentru relaxare și destindere. Ca recomandare, la un proiect de baie în această nuanță se poate opta și pentru montajul unui perete din licheni stabilizați.

Indiferent de tendințele în designul interior, alegerea culorilor pentru amenajarea băii este o decizie care ar trebui să se bazeze pe ceea ce te face să te simți cel mai bine în propriul spațiu. Alege culorile care îți plac (deși nu se mai înscriu în tendințele actuale). Care te fac să te simți confortabil. Care se potrivesc cu stilul general al locuinței. Până la urmă, baia este un spațiu personal unde îți începi și închei ziua. Deci cel mai important este să te simți în largul tău!

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...