vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Emisiuni De vorbă cu doctorul Care sunt beneficiile consumului de alge?

Care sunt beneficiile consumului de alge?

Care sunt beneficiile consumului de alge? Considerate la ora actuală cele mai complexe remedii naturale, algele sunt utilizate atât ca aliment cât și ca medicament, fiind o adevarată sinteză a proprietăților curative ale mării.

Peste o treime din solul planetei este deja degradat, oamenii încep să considere plantele marine ca fiind o importantă sursă de mâncare. Algele, un anumit tip de alge, care de obicei cresc de-a lungul coastelor stâncoase, sunt printre cele mai folosite. Ele sunt folosite pentru supe, alături de fripturi, în salate, projituri sau smoothie-uri. Algele aduc multe beneficii sănătății, conțin iod și substanțe care ajută la funcționarea glandei tiroide, precum și fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

Ce sunt algele marine?

Algele sunt organisme vegetale ce se dezvoltă în mări și oceane. Includ în organismele lor majoritatea componentelor apei de mare, într-o formă purificată, concentrată și asimilabilă de către organismul uman.

Unicelulare sau pluricelulare. De culoare roșie, brune sau verzi, algele sunt folosite în alimentație, în scop terapeutic, ca îngrășământ sau în industrie.

Numite și „concentrate de apă de mare” datorită conținutului lor ridicat de nutrienți, algele sunt o sursă excelentă de proteine, unele specii având 50-70% proteine, comparativ cu cele doar cele 25% din carnea crudă.

Care sunt beneficiile consumului de alge?

În emisiunea ”De vorbă cu doctorul” cu realizatoarea Consuela Bălașa, invitata doctor Elena Țambrea, medic nutriționist, explică ce beneficii ne aduc aceste plante marine:

”Algele sunt considerate super alimente. Puțini dintre noi știu că spirulina și chlorella sunt defapt alge. Cele pe care le consumăm acum cel mai mult sunt aceste pudre din smoothie-uri sau budinci. Din păcate folosim cantități mici pentru că au un gust nu foarte bun. Dar altfel ele sunt pline de nutrienți. O a doua modalitate prin care pot fi gătite sunt murate sau crude și un pic marinate în salate. În restaurantele cu profil asiatic se găsesc astfel de preparate. Sunt foarte gustoase. Dar nu sunt din cele mai nutritive. Pentru că cele bogate în vitamine și minerale au un gust amar.”

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...