luni, aprilie 15, 2024
Acasă Emisiuni De vorbă cu doctorul Care sunt beneficiile consumului de alge?

Care sunt beneficiile consumului de alge?

Care sunt beneficiile consumului de alge? Considerate la ora actuală cele mai complexe remedii naturale, algele sunt utilizate atât ca aliment cât și ca medicament, fiind o adevarată sinteză a proprietăților curative ale mării.

Peste o treime din solul planetei este deja degradat, oamenii încep să considere plantele marine ca fiind o importantă sursă de mâncare. Algele, un anumit tip de alge, care de obicei cresc de-a lungul coastelor stâncoase, sunt printre cele mai folosite. Ele sunt folosite pentru supe, alături de fripturi, în salate, projituri sau smoothie-uri. Algele aduc multe beneficii sănătății, conțin iod și substanțe care ajută la funcționarea glandei tiroide, precum și fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

Ce sunt algele marine?

Algele sunt organisme vegetale ce se dezvoltă în mări și oceane. Includ în organismele lor majoritatea componentelor apei de mare, într-o formă purificată, concentrată și asimilabilă de către organismul uman.

Unicelulare sau pluricelulare. De culoare roșie, brune sau verzi, algele sunt folosite în alimentație, în scop terapeutic, ca îngrășământ sau în industrie.

Numite și „concentrate de apă de mare” datorită conținutului lor ridicat de nutrienți, algele sunt o sursă excelentă de proteine, unele specii având 50-70% proteine, comparativ cu cele doar cele 25% din carnea crudă.

Care sunt beneficiile consumului de alge?

În emisiunea ”De vorbă cu doctorul” cu realizatoarea Consuela Bălașa, invitata doctor Elena Țambrea, medic nutriționist, explică ce beneficii ne aduc aceste plante marine:

”Algele sunt considerate super alimente. Puțini dintre noi știu că spirulina și chlorella sunt defapt alge. Cele pe care le consumăm acum cel mai mult sunt aceste pudre din smoothie-uri sau budinci. Din păcate folosim cantități mici pentru că au un gust nu foarte bun. Dar altfel ele sunt pline de nutrienți. O a doua modalitate prin care pot fi gătite sunt murate sau crude și un pic marinate în salate. În restaurantele cu profil asiatic se găsesc astfel de preparate. Sunt foarte gustoase. Dar nu sunt din cele mai nutritive. Pentru că cele bogate în vitamine și minerale au un gust amar.”

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...