8.5 C
București
sâmbătă, 8 august 2020
Acasă Editoriale Actualitate Care este scopul armelor nucleare deţinute de Coreea de Nord?

Care este scopul armelor nucleare deţinute de Coreea de Nord?

Deoarece armele nucleare deținute de Coreea de Nord îi garantează siguranţa şi viitorul, în pofida neîncetatelor ameninţări militare şi presiuni din exterior, Kim Jong Un susţine că nu va mai fi război, scrie presa de stat nord-coreeană, citată de Reuters și Agerpres.

 

„Graţie descurajării noastre nucleare auto-defensive eficiente şi de încredere nu vor mai exista războaie, iar siguranţa şi viitorul ţării noastre vor fi garantate pentru totdeauna”, a afirmat liderul nord-coreean.

Kim Jong Un a rostit aceste remarci cu prilejul marcării, pe 27 iulie, a 67 de ani de la încheierea războiului din Coreea (1950-1953), ocazie cu care a fost organizată o recepţie pentru veterani, conform agenţiei oficiale de ştiri KCNA.

Ţara a dezvoltat arme nucleare pentru a câştiga „puterea absolută” de a evita un alt conflict armat, a afirmat Kim în discursul său, în care a subliniat natura defensivă a acestor programe nucleare.

„Acum suntem capabili să ne apărăm în faţa oricărei forme de presiune de mare intensitate şi a ameninţărilor militare din partea forţelor imperialiste şi ostile”, a subliniat liderul de la Phenian.

Discursul său are loc pe fondul discuţiilor întrerupte în dosarul nuclear dintre Phenian şi Washington, negocieri în care SUA pledează pentru renunţarea la programele balistice şi nucleare de către Coreea de Nord în schimbul ridicării sancţiunilor americane.

Războiul dintre cele două Corei a lăsat orfani peste 100.000 de copii, ai căror părinți au pierit în conflict.

O parte din ei, circa 5.000, au fost trimiși în țările comuniste din Europa de Est, inclusiv în România, pentru a uita de traumele prin care au trecut.

Ei au fost „adoptați” de gazde și au legat prietenii puternice cu copiii din țările în care au ajuns, o poveste care a devenit scenariul unui documentar, Copiii lui Kim Il Sung, realizat de regizorul Kim Deog Young.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Pentru cine a fost interzisă aplicația TikTok în SUA?

Un proiect de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok pe orice dispozitiv furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului, a...

Magazine vandalizate și gaze lacrimogene în Beirut!

Joi seara, forţele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de manifestanţi. Aceștia protestau după explozia masivă din portul Beirut, din...

7 AUGUST ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 156 de ani de la înființarea Primăriei București, pe 7 august 1864. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu. Barbu Vlădoianu a fost...

Este oficial! Klaus Iohannis a anunțat când și în ce condiții începe noul an școlar

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că școala, în învățământul preuniversitar, începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?