8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Sănătate Care este importanța evitării somniferelor?

Care este importanța evitării somniferelor?

Care este importanța evitării somniferelor? Mulți dintre noi suferim de insomnie sau adormim foarte greu. De aceea soluția ușoară este să apelăm la somnifere. Deși pe termen scurt pare că am rezolvat problema, pe termen lung, astfel de pastile nu sunt recomandate pentru sănătatea noastră. De asemenea multe dintre acestea produc dependență.

Problema este mai ales după oprirea administrării de somnifere. Deoarece pacientul poate experimenta sevraj. Există și persoane care nu renunță la aceste pastile, însă își dau seama că au devenit dependente de ele, întrucât simt nevoia de a mari doza pentru că acestea să fie eficiente, scrie Doc.ro.

Cum se tratează această dependență?

Dependența de pastile de dormit poate fi combătută, însă este important să ceri ajutor. Medicul îți poate reduce doza ușor, astfel încât să nu apară sevrajul și să nu reapară nici insomniile. Și consilierea psihologică poate fi extrem de eficientă în această situație, ajutând pacientul să combată mai ușor dependența.

Specialiștii în domeniu susțin că lupta cu dependența de somnifere nu e una ușoară și că persoanele cu dependență severă vor avea nevoie de cel puțin 3 luni de tratament pentru a putea opri administrarea acestora fără să dezvolte probleme serioase cu somnul.

Ce alternative există la somnifere?

Terapia cognitiv-comportamentală este un instrument eficient pentru îmbunătățirea somnului și vindecarea insomniei. Potrivit specialiștilor, schimbările comportamentale îmbunătățesc adesea somnul fără a fi nevoie de medicamente.

De asemenea dacă seara te cerți cu partenerul de viață sau cu copiii sau ai discuții conflictuale la telefon cu alți membri ai familiei, nu e de mirare că te duci la culcare agitat. Srăduiește-te ca serile să fie cât mai liniștite.

Totodată persoanele sedentare au mai multe dificultăți în a adormi și a rămâne adormite, de aceea e indicat să ai activitate fizică de-a lungul zilei, mai ales dacă lucrezi toată ziua în birou. Cu atât mai mult dacă lucrezi de acasă, ai grijă să mergi afară în fiecare zi: o plimbare de 30 de minute seara poate fi exact ce ai nevoie pentru un somn mai bun.

Articolul precedentExcelență sau mediocritate?
Articolul următorIlie, omul adevărului


ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]