miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Articole Care este conflictul între șeful DSU și Ministrul Sănătății?

Care este conflictul între șeful DSU și Ministrul Sănătății?

Serviciile medicale de urgență – inclusiv SMURD, ambulanța, Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor și Compartamentele de Primiri Urgențe – se află acum sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, iar Rafila vrea să scoată serviciile medicale de urgență din subordinea lui Raed Arafat și să le aducă la Ministerul Sănătății, care le finanțează în acest moment, dar nu are coordonarea lor.

 

 

Cei doi s-au atacat reciproc în nenumărate rânduri. În luna august, Rafila afirma, într-o conferință de presă la minister, că „în ultimii opt ani, din păcate, pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă a fost în altă parte”.

 

https://www.a7tv.ro/alexandru-rafila-si-raed-arafat-un-nou-schimb-de-replici-pe-tema-finantarii-serviciului-de-urgenta/

Alexandru Rafila mai spunea că „decizia în ceea ce priveşte modul de pregătire profesională a oamenilor care lucrează în sistemul de urgenţă – fie că discutăm de ambulanţă, fie că discutăm de unităţile de primiri urgenţe – trebuie să revină Ministerului Sănătăţii”

Recent, ministrul Sănătății a criticat că pompierii tratează pacienții, spunând ironic că juriștii pot să coordoneze activitatea de urgență la Ministerului Sănătății, iar „Raed Arafat va fi primul om care va ajunge pe Marte”.

• „E greu să angajezi medici în zona aceasta, e foarte greu să angajezi. Important e să găsim, totuși, niște persoane, care nu trebuie să fie neapărat medici.

• Dacă înțeleg legislația și specificul activității de medicină de urgență, cred că e important, pentru că dacă pacienții sunt tratați de pompieri, cred că și juriștii pot să gestioneze activitatea, organizarea activității medicinei de urgență, împreună cu noi, pentru că suntem câteva persoane acolo care știm despre ce e vorba.

• Îi convine (n.r. lui Raed Arafat) acea poziție unde integrează NATO, Ambulanța, dezastrele.

• În curând o să fie și NASA și probabil primul om care o să calce pe Marte…”, a spus Rafila.

Departamentul pentru Situații de Urgență a reacționat joi seară printr-un comunicat de presă în care spune că „este regretabil faptul că din nou asistăm la ironii și afirmații adresate personalului din cadrul unor componente ale sistemului integrat, cu responsabilități clare în acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență”.

Instituția condusă de Raed Arafat mai spune că stitudinea ironică, lipsită de etică adresată în mod repetat pompierilor „creează o falie între diferite categorii de personal, care până acum și-au îndeplinit cu profesionalism misiunea de salvator și care au colaborat și continuă să își exercite misiunea salvării împreună, în mod integrat, colaborând între ei pe teren și în cadrul dispeceratelor integrate”.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...