sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii Care ar trebuie să fie importanța religiei în viața noastră?

Care ar trebuie să fie importanța religiei în viața noastră?

Care ar trebuie să fie importanța religiei în viața noastră? Religia și credința sunt două concepte adesea asociate, dar care au semnificații distincte. Religia se referă la un sistem organizat de credințe, practici și instituții care guvernează relația umană cu divinitatea sau spiritualitatea. Aceasta poate include ritualuri, texte sacre, lideri spirituali și comunități de credincioși. De exemplu, creștinismul, islamul și budismul sunt religii cu propriile lor tradiții și dogme.

Pe de altă parte, credința este o experiență personală și subiectivă legată de convingerile unei persoane despre existența sau natura divinității sau spiritualității. Credința poate exista în afara unui cadru religios formal și poate fi influențată de experiențele reflecție și studiu personal.

În timp ce religia poate oferi un cadru și o comunitate pentru practicarea credinței, credința poate exista independent de orice structură religioasă. Mulți oameni pot avea o credință profundă fără a fi membri activi ai unei religii organizate. Alții își găsesc exprimarea spirituală în cadrul unei comunități religioase. Astfel, religia și credința sunt interconectate, dar nu sunt identice, reflectând diversitatea și complexitatea experienței umane în căutarea sensului și a conexiunii spirituale.

În emisunea ”Din cărțile lumii”, invitatul permanent, teologul Cornel Dărvășan a răspuns întrebării: ”Poate religia să devină o adicție?!”

”Cuvântul Religie vine din latinescul ”Religo/religare” care înseamnă ”a te relega de Dumnezeu”. Acum, în limbaj popular, religia poate să fie o formă de manifestare a credinței și se spune că și în creștinism sunt mai multe religii. Practic, noi înțelegem că religia de mai multe feluri este atunci când se schimbă persoana la care ne referim. Creștinii se închină la Hristos, cei din religia mahomedană la Mahomed, Budistii la Budha.

Când vorbim despre religie, vorbim despre o relație cu Dumnezeu. Și în adevăratul sens al cuvântului, ar fi bine să devină o adicție relația cu Dumnezeu, să nu poți fără Dumnezeu.”

Poti urmări intreaga emisiune pe link-ul de mai jos:

https://youtu.be/6RlNaMAQOoA?si=0IzlIR4G75DC7LMm

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...