8.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Care a fost ultimul mesaj al Angelei Merkel în calitate de cancelar?

Care a fost ultimul mesaj al Angelei Merkel în calitate de cancelar?

Angela Merkel le-a adresat, sâmbătă, germanilor ultimul mesaj video săptămânal în calitate de cancelar. Ea le-a cerut solidaritate în lupta împotriva pandemiei COVID-19 şi a făcut un nou apel la vaccinare, informează Digi24.

 

“Suntem la mijlocul acestui al patrulea val al pandemiei, într-o situaţie foarte gravă, care în unele părţi din ţara noastră nu poate fi numită altfel decât dramatică. Luaţi foarte în serios acest virus perfid”, a spus ea.

Merkel a vorbit despre la „unităţi de terapie intensivă supraaglomerate”, pacienţi grav bolnavi pentru care a fost necesar transportul aerian în alte părţi din Germania şi la numărul „groaznic de mare” de oameni care şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului.

„Fiecare dintre ei lasă în urmă familii sau prieteni înmărmuriţi, neajutoraţi”, ceea ce este „cu atât mai trist cu cât s-ar putea evita – cu vaccinuri eficiente şi sigure, avem cheia”, a spus Merkel, citată de Agerpres.

Ajunsă la sfârşitul ultimului mandat de cancelar, Merkel le-a mulţumit celor care „sunt rezonabili şi înţelegători în aceste vremuri grele” şi respectă regulile atât pentru propria protecţie, cât din grijă pentru ceilalţi.

„Aceştia formează uriaşa majoritate în ţara noastră. Ei dau dovadă zilnic de spiritul civic care este atât de minunat în ţara noastră şi fără de care niciun cancelar sau guvern nu poate realiza nimic”, a spus Merkel.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Mesajul spiritual transmis de către BOR studenților

Începerea unui nou an universitar reprezintă noi provocări pentru studenți și pentru cei care încep facultatea. Cu această ocazie, Biserica Ortodoxă Română transmite un...

Creștini omorâți prin înec în Uganda

Persecuția împotriva creștinilor continuă în Africa. De data aceasta un ultim comunicat vine din Uganda unde 5 creștini au murit prin înec. Aceștia au...

Maestrul Alexandru Arșinel a decedat

Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București. Acesta se afla de o săptămână în...

Studiu nou descoperă abilitatea câinilor de a mirosi stresul oamenilor

Câinele este supradenumit cel mai bun prieten al omului. Este animalul de nădejde al celor care se decid să își mărească familia cu un...