sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Capitala are un nou marcaj rutier: spațiu destinat bicicliștilor înaintea semaforului

Capitala are un nou marcaj rutier: spațiu destinat bicicliștilor înaintea semaforului

“Pe arterele importante ale Capitalei, în intersecţiile semaforizate, unde este permis virajul la stânga, urmează să fie realizat un marcaj transversal „oprire”, la o distanţă de trei metri înainte de stâlpul semaforului, spaţiul respectiv fiind destinat bicicliştilor”, informează Agerpres.

 

„Este o decizie a Direcţiei Transporturi – i-am convins – şi dânşii susţin această măsură. Măsura se poate aplica imediat, a fost emis deja către Administraţia Străzilor un document pentru implementarea acesteia.

Administraţia Străzilor, în momentul în care va avea finanţarea disponibilă – înţeleg că au o procedură acum prin care se va face o achiziţie pentru retrasări; ştim cu toţii că sunt şi treceri de pietoni destul de şterse în Bucureşti – vor începe să aplice şi această măsură”, a precizat consilierul municipal, Nicorel Nicorescu, în exclusvitate pentru această publicație.

„Tu eşti, practic, ca biciclist, prins între maşinile oprite la semafor şi bordură. (…) Există bune practici în alte oraşe europene şi nu numai. Este o măsură care se practică şi încurajează folosirea bicicletelor.

Nu neapărat pentru virarea la stânga, cum există o anumită justificare, dar şi pentru cei care se deplasează şi merg înainte.

În loc să fie prinşi pe margine, vor putea staţiona şi ei mult mai în siguranţă în zona respectivă, înainte de a se face culoarea verde la semafor şi a putea continua traseul”.

„Sunt legate de situaţia actuală. Noi ne dorim în continuare să facem piste serioase de biciclete în Bucureşti, am discutat şi cu aparatul administrativ din primărie.

În primăvară am prins în bugetul PMB o sursă de finanţare şi bani pentru nişte studii de trafic suplimentare: un studiu de trafic care ar permite reconfigurarea pistelor promise în trecut, de vechea administraţie, piste care de multe ori nu deţineau şi partea aceasta de creştere a mobilităţii, aceste piste fiind gândite mai mult ca recreaţionale, ca să spun aşa. (…)

În aşteptarea acestor investiţii majore şi posibilitatea de a le şi finanţa de către PMB, aceste măsuri dau o siguranţă mai mare în trafic pentru biciclişti şi rezolvăm şi alte situaţii punctuale”, a mai adăugat Nicorescu.

SourceAgerpres

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...