joi, februarie 29, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Capelanul Universității Harvard este un ateu! Iată cum a fost posibil.

Capelanul Universității Harvard este un ateu! Iată cum a fost posibil.

Harvard University a fost fondată cu scopul de a educa oamenii Bisericii din primele colonii puritane din New England. Astăzi este una dintre cele mai mari universități din lume și are un nou capelan șef care sa coordoneze activitatea spirituală din cadrul campusului. Numele lui este Greg Epstein, și este ateu, scrie The Guardian.

 

Bărbatul de 44 de ani, crescut într-o casă evreiască, a fost descris drept „nașul mișcării umaniste”, o filosofie seculară dedicată relațiilor dintre oameni, nu a relațiilor acestora cu Dumnezeu.

La baza conceptului de umanism secular stă ideea că orice ideologie – fie ea religioasă sau politică – ar trebui examinată cu atenție de fiecare individ și nu acceptată sau respinsă pe baza credinței. O altă caracteristică esențială este continua căutare a adevărului prin știința și filozofie.

Din postura de capelan șef al Universității, Epstein va coordona activitatea a peste 40 de capelani de peste 20 de religii și tradiții spirituale și etice.

Sursa Google

„Vreau să sprijin studenții și comunitatea universitară ținând cont că au fost vremuri extraordinar de dificile și aproape oricine ar fi putut să-și piardă puțin din încrederea în umanitate în ultimii ani”, a spus Epstein.

„Teologic vorbind, sunt multe lucruri care ne despart, dar avem enorm de multe în comun când vine vorba de scopurile noastre (…) să sprijinim ființele umane din comunitatea noastră ce încearcă să trăiască o viață cu sens și scop într-o lume ce, uneori, amenință să ne lase fără aceste sensuri, indiferent de credințe”, a adăugat noul capelan șef de la Harvard.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...