8.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Capelanul Universității Harvard este un ateu! Iată cum a fost posibil.

Capelanul Universității Harvard este un ateu! Iată cum a fost posibil.

Harvard University a fost fondată cu scopul de a educa oamenii Bisericii din primele colonii puritane din New England. Astăzi este una dintre cele mai mari universități din lume și are un nou capelan șef care sa coordoneze activitatea spirituală din cadrul campusului. Numele lui este Greg Epstein, și este ateu, scrie The Guardian.

 

Bărbatul de 44 de ani, crescut într-o casă evreiască, a fost descris drept “nașul mișcării umaniste”, o filosofie seculară dedicată relațiilor dintre oameni, nu a relațiilor acestora cu Dumnezeu.

La baza conceptului de umanism secular stă ideea că orice ideologie – fie ea religioasă sau politică – ar trebui examinată cu atenție de fiecare individ și nu acceptată sau respinsă pe baza credinței. O altă caracteristică esențială este continua căutare a adevărului prin știința și filozofie.

Din postura de capelan șef al Universității, Epstein va coordona activitatea a peste 40 de capelani de peste 20 de religii și tradiții spirituale și etice.

Sursa Google

“Vreau să sprijin studenții și comunitatea universitară ținând cont că au fost vremuri extraordinar de dificile și aproape oricine ar fi putut să-și piardă puțin din încrederea în umanitate în ultimii ani”, a spus Epstein.

“Teologic vorbind, sunt multe lucruri care ne despart, dar avem enorm de multe în comun când vine vorba de scopurile noastre (…) să sprijinim ființele umane din comunitatea noastră ce încearcă să trăiască o viață cu sens și scop într-o lume ce, uneori, amenință să ne lase fără aceste sensuri, indiferent de credințe”, a adăugat noul capelan șef de la Harvard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, la finalul ședinței coaliției, că un milion de facturi emise greșit vor fi recalculate, fără ca românii...

Există siguranță în școlile din România?

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că...

BILD: Trenurile siberiene sunt pline de soldați și tancuri ale armatei ruse care se deplasează spre granița cu Ucraina

Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din...

Cu ce bani vom plăti facturile uriașe?

Ziua culturii, din 2022, a fost sărbătorită în plin scandal social și politic făcând ca declarațiile politicienilor legate de Mihai Eminescu și importanța "Zilei...