miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Când vor ajunge cei 700 de lei la pensionari?

Când vor ajunge cei 700 de lei la pensionari?

Pensionarii sistemului public de pensii și cei din sistemul militar, cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei pe lună, vor primi de la stat, în luna iulie, un ajutor financiar în valoare de 700 de lei, potrivit unui proiect de ordonanță.

Aceasta este una dintre măsurile sociale și economice cuprinse în pachetul numit “Sprijin pentru România”, ce a fost anunțat de Guvern acum câteva zile. Potrivit datelor furnizate de autorități, de această măsură vor beneficia aproximativ 3,3 milioane de pensionari.

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, cei 700 de lei ar urma să ajungă la pensionari în luna iulie, atunci când primesc pensia.

„Acești bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000 de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia.

Va începe livrarea către populație a acestor sume exact în calendarul pe care știm că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”, a declarat, recent, ministrul Muncii, care a explicat și cum s-a stabilit plafonul de 2.000 de lei.

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România.

Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an.

Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie.

Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură”, a spus Budăi.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...