sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Articole Emisiuni Când va avea loc reforma justiției?

Când va avea loc reforma justiției?

În ultima ediție ORA JUSTIȚIE din cadrul emisiunii Substantial, Adrian Călin, împreună cu invitații au analizat interviurile acordate de catre cei doi sefi de parchete, Procurorul General al Romanei, Alex Florența, cat si procurul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Voineag.

Nevoie majoră de reformă

Conform declarațiilor celor doi procurori șefi, România are nevoie majora de reforme structurale serioase în materie judiciara.

Atat la nivelul Parchetului General, unde exista o serie de structuri cu personal incomplet, cat și la nivelul Direcției Naționale Anticoruptie. Conducerile celor doua mari parchete puncteaza nevoia de schimbare si de reforma.

Procurorul Sef al DNA, Marius Voineag, a sublinat in interviul acordat unui post de televiziune, nevoia de procurori implicati, oameni care să iși asume dosarele de la început până la sesizarea instanței. Mai mult, spune acesta, este nevoie ca unii procurori, în special cei a căror activitate este spre zero, să facă un pas inapoi și să-i lase pe alții sa lucreze.

Reorganizarea parchetelor – o soluție importantă

Avocata Cosmina Cerva, invitată in cadrul emisiunii Substanțial, arata ca exista o nevoie majoră de reforma la nivelul țării. ”Când vor fi reorganizate toate Parchetele din țara, atunci stim ca a avut loc o reformă”.  Aceasta a mai adăugat că reparațiile aduse sistemului nu se vad în țară. Iar în teritoriu este cel mai mult de lucru.

George Tărăță, jurnalist al publicației Luju.ro, plaforma online dedicata chestiunilor din justiție,  a comentat in cadrul emisiunii mesajul transant al Procurorului General, aratand ca doar după ratificarea de catre Ministrul Justiției a solicitărilor PICCJ, se vor vedea rezultate. Discuția a avut loc in contextul solicitarii PICCJ catre MJ a acordului de a imputernicii procurori din cadrul PICCJ catre noua Secție de Invistigare a Magistratilor. Secție care, în acest moment lucreaza cu personal subdimensionat. Iar cercetările din dosarele care ii vizează pe magistrați pot trena o bună bucată de vreme.

Concluziile au fost clare. Exista voința din partea liderilor marilor Parchete, însa munca este pe măsura. Dar, doar așa se pot vedea rezultate. Iar Justiția din România va avea o noua față.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...