8.5 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Când putem repara o relație și când spunem ”gata”?

Când putem repara o relație și când spunem ”gata”?

Odată cu trecerea timpului, oamenii, gusturile, părerile și plăcerile se schimbă. Cum procedăm când relația de iubire nu mai este ca la început? Există relații care nu se pot remedia? Ce soluții putem găsi pentru situațiile aproape imposibile? Dr. Daniel Duță- psiholog, a fost invitat în platoul emisiunii “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, pentru a ne ajuta să înțelegem de ce e mai bine să reparăm o relație decât să renunțăm la ea!

 

“Sunt situațiile limită, în care oamenii nu mai văd lucrurile frumoase pe care viața le are de  oferit!”

 

Când relația de dragoste se degradează, mulți oameni au tendința de a renunța la viața de cuplu. Puțini sunt, însă, cei care încearcă să repare acest aspect și să trăiască o viață fericită în doi.

Dar oare în ce stadiu se poate repara o relație? Răspunsul îl vom afla de la Dr. Daniel Duță- psiholog:

”Nu sunt soluții generale, însă există rezolvări de la caz la caz- ori ieșim din relație, ori rămânem.Relația se poate repara doar în momentul în care, în adâncul sufletului, cei doi se iubesc.

Toxicitatea se poate ameliora, poate fi ținută sub control. Toate defectele relației se pot repara cu ajutorul consilierii, important este să existe dragoste.

În mod normal, ambii parteneri vor să salveze relația, însă, am avut și situații în care s-a prezentat un singur partener la consiliere, având în final un rezultat pozitiv”

 

https://www.a7tv.ro/cum-ne-dam-seama-ca-ne-aflam-intr-o-relatie-toxica/

 

“Ca o relație să funcționeze, oamenii trebuie să fie sinceri cu propria persoană, mai apoi cu partenerul”

“Există situații în care nu ascundem dorințele, temerile și chiar plăcerile. Dacă le ascundem chiar de noi, cum putem obține împlinirea sufletească pe care o dorim de la celălalt?

Sinceritatea în cuplu este foarte importantă, pe lângă comunicare. Întotdeauna este necesar să ne spunem punctul de vedere vis-a-vis de o situație din viața noastră, partenerul să conștientizeze ceea ce ne face bine și  ce nu.

Tot ce receptează creierul nostru prin cele 5 simțuri nu se mai poate șterge, însă se poate modifica, oferind o nouă nuanță, astfel încât relația să capete un sens frumos”, spune psihologul.

Există o vorbă românească: “Amândoi trag la aceeași căruță!”, veche, dar adevărată.

Cu cât cei doi parteneri își doresc să trăiască o viață împreună, nimic nu este imposibil.

Neînțelegerile, confuziile și convingerile se pot schimba odată cu trecerea timpului, dar dragostea, dragostea e cea care nu trebuie să scadă din intensitate, indiferent de greutățile prin care trec cei doi.

(26) SUNT RELAȚII CE NU POT FI REPARATE? | LIMITA ȘI SACRIFICIUL TALENTULUI | ALĂTURI DE TINE – YouTubeULTIMELE ARTICOLE

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică creștină 100% original. Ramona Și Cornel Dărvășan formează o familie de peste 3 ani....

Lupta împtriva anxietății

Lupta împtriva anxietății este un proces cu care ne confruntăm zilnic pentru a nu cădea în capcana depresiei. Ce putem face cu strezul și...

România nu va intra în Schengen

România nu va intra în Schengen! Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a...

Părintele poate crește sau micșora stima copilului

Părintele poate crește sau micșora stima copilului. Mesajele pe care adulții le transmit copiilor sunt internalizate, într-un fel sau altul. Ele devin o parte...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]