vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Familie Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care ne plasează pe ultimul loc în Europa. În Regatul Unit, spre exemplu, durata medie de viață a unei căsătorii care se finalizează cu divorț este de 11,7 ani, informează edupedu.ro.

Studiul „Provocările cuplurilor din România” a fost realizat în perioada octombrie 2020 – martie 2021. Pe un eșantion de 1000 de participanți. A fost parte a unui program pe fonduri europene.

Semne că relația ar putea fi în pericol

Comunicarea voastră s-a schimbat, e diferită acum

Dacă modul în care comunicați și încercați să vă rezolvați problemele s-a schimbat odată cu trecerea timpului, aveți o problemă serioasă.

Vă certați tot timpul

Creșterea frecvenței certurilor într-un cuplu indică, de asemenea, probleme serioase. Dacă partenerii au ajuns să se certe zilnic, atunci mariajul lor este în pericol.

Trăiți vieți separate

Este normal să simți nevoia să petreci o zi singur, fără partenerul de viață, după o ceartă de zile mari în cuplu. Pe de altă parte, este complet anormal să îți faci planuri pe cont propriu. Ori să iei decizii majore fără a te consulta cu jumătatea ta. A nu se confunda cu situația normală în care partenerii au hobby-uri diferite.

Ce spune studiul?

Cercetarea se raportează și la un amplu studiu internațional publicat în 2017 în revista de specialitate Frontiers in Psychology, care compară datele privind durata căsătoriilor din 33 de țări. Și atunci, România ocupa tot ultimul loc în Europa, cu cea mai mică durată a căsătoriilor (8,3 ani în 2017). Singurele state cu rate mai mici decât ale României erau la acea vreme, dintre cele 33 studiate, China, India, Kenya (toate trei cu o medie de 7,6 ani a duratei medii a căsătoriilor încheiate cu divorț) și Uganda (8,2 ani).

La polul opus, durata cea mai mare a căsătoriilor este în Italia (24,6 ani), urmată de Elveția (21,7 ani), Portugalia (20,8 ani), Hong Kong (20,3 ani), Spania (19,4 ani), potrivit studiului internațional din 2017 „Marital Satisfaction, Sex, Age, Marriage Duration, Religion, Number of Children, Economic Status, Education, and Collectivistic Values: Data from 33 Countries”, citat de cercetarea de față.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...