8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Când începe școala și în ce scenarii? Informații oficiale de la ministerul...

Când începe școala și în ce scenarii? Informații oficiale de la ministerul Educației

Mai este puțin peste o lună până când ar trebui să înceapă școala, iar noi suntem în plin val IV de infectări cu Covid-19, ceea ce ne pune în fața legitimei întrebări: când începe școala și în ce format?

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a afirmat că data de 13 septembrie va fi ziua pentru noi începuturi, în care elevii se vor întoarce în bănci.

Acesta, însă, nu dorește să ia în considerare că s-ar putea aplica din nou scenarii de învățământ și că școala online ar putea continua. Dar, dacă numărul de cazuri de Covid-19 va creste în continuare, iar numărul de vaccinări va fi mic, aceasta soluție va fi inevitabilă.

„Bazându-mă pe informaţiile pe care le am, în limite de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar, în favoarea deschiderii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii fără scenarii de funcţionare.

Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluţia epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu.

Ministrul promite că odată cu 13 septembrie, ziua în care ar trebui sa înceapă școala în format fizic, să existe și manuale pentru toți elevii.

Mediafax informează că Sorin Câmpeanu ia în considerare să transforme cabinetele școlare în centre de vaccinare, în viitorul apropiat.

SourceMediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...