luni, iulie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Când începe școala și în ce scenarii? Informații oficiale de la ministerul...

Când începe școala și în ce scenarii? Informații oficiale de la ministerul Educației

Mai este puțin peste o lună până când ar trebui să înceapă școala, iar noi suntem în plin val IV de infectări cu Covid-19, ceea ce ne pune în fața legitimei întrebări: când începe școala și în ce format?

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a afirmat că data de 13 septembrie va fi ziua pentru noi începuturi, în care elevii se vor întoarce în bănci.

Acesta, însă, nu dorește să ia în considerare că s-ar putea aplica din nou scenarii de învățământ și că școala online ar putea continua. Dar, dacă numărul de cazuri de Covid-19 va creste în continuare, iar numărul de vaccinări va fi mic, aceasta soluție va fi inevitabilă.

„Bazându-mă pe informaţiile pe care le am, în limite de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar, în favoarea deschiderii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii fără scenarii de funcţionare.

Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluţia epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu.

Ministrul promite că odată cu 13 septembrie, ziua în care ar trebui sa înceapă școala în format fizic, să existe și manuale pentru toți elevii.

Mediafax informează că Sorin Câmpeanu ia în considerare să transforme cabinetele școlare în centre de vaccinare, în viitorul apropiat.

SourceMediafax

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...