miercuri, februarie 28, 2024
Acasă arhiva articole Turism Când călătorim suntem fericiți

Când călătorim suntem fericiți

Când călătorim suntem fericiți. Deși poate părea obositor, atunci când vizităm locuri noi nivelul de serotonină crește. Este un mod relaxant care ne ajută să ne și dezvoltăm din punct de vedere cultural. Experții doc.ro ne împărtășesc un studiu cu privire la acest lucru.

Ce spune noul studiu?

Un nou studiu apărut în jurnalul Tourism Analysis arată că acele persoane care călătoresc frecvent sunt mai fericite și mai mulțumite cu viața lor decât cele care nu călătoresc deloc.

O echipă de cercetare de la School of Hospitality Business Management, din cadrul Washington State University, a efectuat un sondaj pentru a afla de ce unele persoane călătoresc mai frecvent decât altele. Totodată dacă experiențele de călătorie și turism au sau nu un efect prelungit asupra fericirii și bunăstării personale.

Rezultatele analizei arată că persoanele care acordă mai multă atenție informațiilor legate de turism și își discută frecvent planurile de călătorie cu prietenii sau cu rudele sunt mai predispuse să meargă în vacanțe regulate decât cei care nu se gândesc constant la următoarea lor călătorie.

În plus, participanții la sondaj care au raportat că obișnuiesc să călătorească în mod regulat la cel puțin 75 de mile depărtare de casă (circa 120 km) au raportat, de asemenea, că sunt cu aproximativ 7% mai fericiți când au fost întrebați despre starea lor generală de fericire decât cei care au declarat că nu călătoresc decât foarte rar sau deloc.

Călătoria elimină riscul afecțiunilor cardiovasculare

De la reducerea stresului, până la scăderea riscului de a dezvolta o boală de inimă, beneficiile pentru sănătate ale călătoriilor sunt imense. Mai ales dacă lucrezi stând pe scaun toată ziua. O călătorie de câteva zile în care să vizitezi diverse obiective și să mergi mult pe jos este binevenită. Pentru unii oameni, călătoriile sunt chiar un remediu pentru insomnie, depresie și anxietate. Poate că nu este valabil chiar 100%. Dar o călătorie te face cu siguranță să te simți măcar puțin mai bine fizic și psihic.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...