joi, aprilie 18, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine Când apare singurătatea în doi?

Când apare singurătatea în doi?

Singurătatea în cuplu este un motiv care poate duce la divorț. Sunt foarte multe cazuri în care partenerii, chiar dacă trăiesc în aceeași casă, să se simtă singuri unul în compania celuilalt. Dar de ce se ajunge la singurătatea în cuplu? Putem oare să evităm această problemă? Care sunt remediile singurătății?

 

Prof. Dr. Daniel Duță a fost invitat în emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, pentru a împărtăși cauzele, efectele și rezolvările celei mai grele singurătăți- singurătatea lângă partenerul de cuplu!

 

“Ajungem să trăim singuri”

Singurătatea în cuplu poate apărea în toate stadiile relației. Dr. psiholog Daniel Duță spune: “Comunicarea este o scară care coboară treaptă cu treaptă, iar scara este un comportament pe care noi îl punem mereu de-o parte, iar distanțarea dintre nu și partener devine normală.

Relația pe care se bazează două persoane este realitatea comunicării cognitive și realitatea comunicării emoționale.

În cele mai multe cazuri, la singurătatea în doi este distrusă comunicarea emoțională. Din acest motiv, oamenii disperă și sunt tentați să-și găsească emoționalul în altă parte, iar mai apoi, pe post de soluție, apare divorțul.”

 

“Nu există remediu pentru singurătate”

“Ne este ușor cu orice fel de durere: ne doare vreo parte a corpului, luăm un medicament și trece. Durerea emoțională, în schimb, nu poate fi tratată cu nimic.

Ajungem să fim profesioniști în a râde, dar în interior nu știe nimeni câte bătălii avem.

Trebuie să avem o realitate a lucrurilor, să fim asumați, doar așa putem să obținem pacea sufletească după care tânjim cu toții”, mărturisește psihologul.

 

De cele mai multe ori căutăm atenția în alte persoane, renunțând foarte ușor la relația actuală. Pe moment ne oferă o stare de bine, însă nu se va concretiza.

Soluția este să se discute cu partenerul, iar dacă progresul nu se observă într-o anumită perioadă de timp, este recomandat să se apeleze la un psiholog.

 

 

ULTIMELE ARTICOLE

Renunță la dependența de negativism

Odată cu trecerea timpului devenim mai conștienți de faptul că viața se derulează, cu bune și cu rele, iar noi, fie îi dăm un...

Ghimbirul – condiment gustos, aromat și sănătos

Ghimbirul are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și digestive. Este eficient în ameliorarea grețurilor, durerilor musculare și articulare, îmbunătățirea digestiei și...

Obiective turistice în Brașov pe care să nu le ratezi

Brașovul și împrejurimile sale sunt pline de atracții turistice variate, care pot satisface orice gust și interes. În Brașov, puteți începe explorarea cu Piața...

”Nu ai success pentru că te prefaci!”

Poate că ai auzit de expresia „Tonul face muzica”, dar te-ai gândit vreodată cât este de important să înveți să comunici pentru a avea...