Cancerul ar putea fi descoperit chiar înaintea apariției oricăror simptome – A7TV – Trăiește viitorul!

Cancerul ar putea fi diagnosticat în stadii incipiente.
Modificările genetice specifice care apar în peste 30 de tipuri de cancer au fost descoperite de cercetători, iar genomul diferitelor forme ale acestei boli va face posibilă diagnosticarea înainte de apariţia oricăror simptome, potrivit upi.com.

Cancerul ar putea fi descoperit chiar înaintea apariţiei oricăror simptome. Ceea ce era de neimaginat până acum este demonstrat de o echipă formată din peste 1.000 de oameni de ştiinţă din întreaga lume. Timp de zece ani, aceștia au studiat cel mai mare duşman al omenirii după bolile de inimă.
Ei au reuşit să afle ce modificări genetice specifice apar în mai mult de 30 de tipuri de cancer, dar şi când acestea vor avea loc. Acest lucru înseamnă că descifrarea acestor tipare va duce la apariţia unor noi teste de diagnostic cu ajutorul cărora cancerul va putea fi descoperit mult mai devreme, în stadii incipiente.

“Pentru mai mult de 30 de tipuri de cancer, ştim acum ce modificări genetice specifice sunt, ce este posibil să se întâmple, dar şi când vor avea lor aceste modificări”, a declarat Peter Van Loo, de la Institutul Francis Crick din Londra, Marea Britanie, unul dintre cei care a coordonat proiectul mamut.

În lume, în 2018, au fost înregistrate peste 17 milioane de cazuri noi de cancer, conform raportului recent publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Specialiştii OMS estimează că numărul cazurilor de cancer vor creşte cu 60% în următorii 20 de ani dacă nu se adoptă măsuri concrete de combatere.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *